Favorite Sănătate 

Scandal la Spitalul Fetești. Acuzații de șpagă și dosar penal deschis de polițiști

Scandal la Spitalul Fetești după ce o femeie de 54 ani, infectată cu Covid-19, a decedat. Rudele au luat cu asalt Camera de Gardă.

Scandal la Spitalul Municipal Fetești în noaptea de 4 spre 5 noiembrie din cauza unei paciente infectate cu Covid-19 care a decedat după ce a refuzat să i se aplice tratamentul prescris de medici.

Supărate că ruda lor, o femeie de 54 ani din Bărbulești, a murit, mai mulți indivizi sosiți de urgență cu trei autoturisme la unitatea medicală au pătruns cu forța în Camera de Gardă pentru a cere socoteală cadrelor medicale.

Cele 4 persoane, toate din Bărbulești, au spart geamul ușii de acces a Camerei de Gardă cerând insistent să vină să discute cu ei doctorul Alexandru Vasilescu, considerat a fi vinovat de moartea femeii.

Poliția s-a deplasat urgent la fața locului și a constatat că unul dintre indivizii puși pe scandal era plasat în carantină la domiciliu la Bărbulești.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că pe numele unuia dintre bărbați, în vârstă de 55 de ani, a fost dispusă carantinarea în contextul epidemiologic Covid-19, acesta nerespectând măsura impusă.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești au întocmit dosar penal de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor și distrugere.”, a precizat IPJ Ialomița la solicitarea infoialomita.ro.

Dosar penal pentru ucidere din culpă

Poliția Fetești continuă cercetările și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă după ce rudele femeii decedate s-au plâns că aceasta nu a fost bine îngrijită la Spitalul Municipal Fetești.

Potrivit documentelor medicale, femeia de 54 ani din Bărbulești a refuzat să primească tratamentul recomandat de medici în condițiile în care saturația de oxigen scădea constant.

Doctorul pneumolog Alexandru Vasilescu spune că există în dosarul medical al pacientei semnătura acesteia că refuză să primească oxigeno-terapie.

Pacienta respectivă a fost una recalcitrantă, care și-a scos în continuare masca de la gură și, probabil, inevitabilul s-a întâmplat. Nu a vrut să stea cu oxigenul pentru că, după părerea dânsei, oxigenul îi face rău. A semnat că refuză masca de oxigen chiar dacă saturațiile de oxigen scădeau constant spre 50%.”, spune medicul.

Poliția Fetești a deschis un dosar pentru ucidere din culpă iar raportul medico-legal va certifica forma severă de Covid-19 de care suferea și dacă aceasta i-a produs decesul.

Alexandru Vasilescu: Cu ce bani mi-au dat ei îmi cumpăr Spitalul meu!

Doctorul Alexandru Vasilescu, căutat în noaptea scandalului de către rudele femeii decedate, a auzit de incident de la colegii din Spitalul Municipal Fetești.

Acuzat de bărbați că ar fi primit câteva mii de euro să aibă grijă de femeie, bani pe care acum aceștia îi cereau înapoi, medicul care se ocupă în special de bolnavii internați cu Covid-19 la Fetești neagă orice legătură cu familiile din Bărbulești și cu banii acestora.

Au fost câteva persoane de etnie romă din Bărbulești. Ei pot afirma absolut orice, e o țară liberă, nu e niciun fel de problemă. M-au umplut de bani, într-adevăr! M-am îmbogățit, îmi cumpăr spitalul meu acum! Nici nu se pune vorba de așa ceva.”, a precizat doctorul Alexandru Vasilescu pentru infoialomita.ro.

În ultima vreme, după ce medicul a fost prezentat public drept omul care face minuni la Fetești și salvează pe bandă rulantă pacienți cu Covid-19, a crescut numărul bolnavilor infectați din Bărbulești care vor să fie tratați la Spitalul Fetești și nu la Spitalul din Urziceni.

Doar în ultimele 5 săptămâni 7 bolnavi cu Covid-19 din Bărbulești au ales să vină să se trateze la Spitalul Municipal Fetești deși Spitalul din Urziceni este la o aruncătură de băț de locuințele lor.

Related posts