Sport 

PUŞTII DE SUCCES AI LUI ION IONESCU: Unirea Slobozia, echipa U13, pe locul doi la turneul zonal

ONORABIL. Echipa de copii născuţi după 2005 care joacă în cadrul AFC Unirea 04 Slobozia s-a autodepăşit la turneul zonal şi a pierdut doar în finală, în faţa uneia dintre primele trei echipe din România de la această categorie de vârstă.

 Slobozia a găzduit turneul zonal pentru echipele sub 13 ani, competiţie organizată de Federaţia Română de Fotbal pentru echipele cu copii născuţi după anul 2005. Municipiul reşedinţă de judeţ a pus la dispoziţie baza sportivă municipală iar echipele venite să joace au apreciat la unison atât calitatea suprafeţei de joc cât şi ospitalitatea oferită de organizatori. Ca o recunoaştere a eforturilor ce se fac pentru a creşte viitori fotbalişti de valoare, echipa antrenată de Ion Ionescu a jucat în premieră finala unui turneu zonal.

O victorie, un egal şi o înfrângere

Concordia Chiajna, campioana judeţului Ilfov, CSM Dunărea Giurgiu, campioana judeţului Giurgiu, Kinder Constanţa, campioana capitalei ACS ProSport Academy Bucureşti, Atletic Junior Călăraşi, campioana judeţului vecin, şi, bineînţeles, Unirea Slobozia, campioana judeţului Ialomiţa, au jucat în două grupe de câte trei echipe, câştigătoarele urmând a disputa finala turneului zonal şi, implicit, calificarea în turneul zonal semifinal destinat echipelor U 13.

Formaţia antrenată de Ion Ionescu a dat mai întâi piept cu formaţia Concordia Chiajna, cea mai bună din Ilfov, iar meciul a fost pe cât de spectaculos pe atât de imprevizibil ca desfăşurare a scorului. Micuţii ialomiţeni au început timoraţi partida, emoţiile de a juca pe stadionul municipal din Slobozia în faţa a trei sute de spectatori şi-au pus amprenta şi oaspeţii aveau la pauză un avantaj de două goluri. Antrenorul şi-a strâns copiii în jurul lui, le-a spus unde au greşit şi ce trebuie să facă pentru a reintra în joc şi repriza secundă a fost un galop de sănătate, cu două goluri marcate de Denis Dragomir, tehnic şi vitezist pe faza ofensivă, plus reuşita lui Cătălin Munteanu, poarta fiind ferecată de inspiratul Cristian Ciupercă.

Victoria cu 3 – 2 a fost urmată apoi de remiza din confruntarea cu Kinder Constanţa, un meci la fel de palpitant ca primul din grupă. De data aceasta Unirea Slobozia avea să deschidă scorul până la pauză, autorul unicului gol al reprizei fiind acelaşi Denis Dragomir, un coşmar pentru apărările adverse. Repriza secundă s-a jucat mai mult la poarta formaţiei Kinder Constanţa dar echipa lui Ionescu avea să plătească tribut modului în care au tratat fazele ofensive şi la final tabela s-a închis cu un 1 – 1 mincinos faţă de aspectul general al confruntării.

Unirea Slobozia avea să câştige grupa după ce echipele din Chiajna şi Constanţa s-au anulat reciproc într-o remiză şi finala i-a scos-o în cale pe cea mai bună echipă a turneului zonal, ProSport Academy, locul unde se strânge toată spuma fotbalistică juvenilă din Bucureşti. Mult mai experimentaţi şi amendând la sânge erorile personale, bucureştenii s-au impus cu un categoric 4 – 0, ultimele două goluri fiind marcate când mai rămâseseră doar trei minute de joc.

Antrenor mulţumit, părinţi fericiţi

Deşi îşi dorea cel puţin un gol pentru echipa sa, antrenorul Ion Ionescu a recunoscut superioritatea învingătorilor, echipă pe care o pune în top 3 din România, alături de Viitorul Constanţa şi Luceafărul Cluj. „Sunt mulţumit, a fost un turneu reuşit cu trei meciuri grele împotriva unor echipe foarte bune la această categorie de vârstă. Ţinând cont de campionatul nostru şi de condiţiile de pregătire eu zic că ne-am descurcat destul de bine. Mă bucur că organizatoric lucrurile au stat aşa cum trebuie, echipele vizitatoare au apreciat eforturile noastre şi-mi doresc ca şi pe viitor Slobozia să aibă astfel de turnee de zonă. Au fost patru zile frumoase, cu fotbal disputat de copii ambiţioşi şi dornici să se afirme în acest sport.”, a descris turneul Ion Ionescu.

Antrenorul Unirii Slobozia a remarcat valoarea adversarilor direcţi dar le-a mulţumit micuţilor fotbalişti din echipa sa pentru devotament şi dorinţa de victorie arătată în toate cele trei meciuri. Tehnicianul care şi-a făcut un obicei din a produce fotbalişti pentru echipa mare promite că din actuala Unirea Slobozia U 13 în trei – patru ani cel puţin doi – trei dintre ei vor debuta în meciuri oficiale la prima echipă. Deşi vacanţa şcolară bate la uşă, pentru micuţii fotbalişti de la Unirea Slobozia aceasta se amână la nivel fotbalistic, toate grupele de copii ale clubului urmând a participa la competiţia zonală „Summer Cup Mangalia”.

Related posts