Administrație Favorite 

OBRAZUL SUBŢIRE, CU CHELTUIALĂ SE ŢINE! Amărenii plătesc cu vârf şi îndesat călăritul lui Victor Moraru, şeful Consiliului Judeţean Ialomiţa!

CONTINUITATE. Deşi nu mai este de doi ani primarul oraşului Amara, Victor Moraru, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Ialomiţa, are parte în continuare de un manej personal plătit generos de la bugetul local prin semnătura primarului Ion Măiţă.

Bugetul oraşului – staţiune Amara susţine consistent afacerea numită SC Amara Business Grup SRL, firma Consiliului Local Amara ce este administrată de ani de zile de consilierul local PSD Ionuţ Daniel Mihai, nimeni altul decât fratele Larisei Mihai, juna de încredere mutată de Victor Moraru de la Amara la judeţ pe acelaşi post de administrator public. Cum spatele este asigurat beton, firma locală umflă anual sume consistente pentru tot soiul de activităţi mai mult sau mai puţin vizibile în plan local, facturi pe care primarul Ion Măiţă le plăteşte cu ardoarea unui soldat politic fidel, conştient că astfel are asigurată liniştea în fruntea urbei.

Iepele lui Moraru, primele la plată

Victor Moraru nu şi-a ascuns vreodată pasiunea de a călări, ba chiar şi-a arătat-o în toată splendoarea pe facebook ori de câte ori a avut ocazia, prilej de acumulare de ode închinate conducătorului iubit mai ales din partea admiratoarelor. Atent să-şi aleagă la călărit doar iepe şi astfel să nu lase loc de interpretări răutăcioase, Moraru primeşte dreptul de a călări ca pe un dar pe care comunitatea pe care a condus-o de mai bine de un deceniu este obligată să-l susţină necondiţionat. Şi o susţine cu vârf şi îndesat, sumele achitate constant pentru grija cailor şi poneilor din manejul orăşenesc ajungând la sume ameţitoare.

Dintr-un document emis de Primăria Amara la solicitarea www.infoialomita.ro cu privire la sumele virate în conturile SC Amara Business Grup SRL Amara pe anii 2016, 2017 şi primele trei luni din anul 2018, reiese, negru pe alb, cât îi costă pe amăreni luxul de a-i îngriji animalele preşedintelui Consiliului Judeţean Ialomiţa. În anul 2016, an în care pe jumătate Moraru a fost primar al oraşului, suma totală achitată pentru, cităm: „Servicii îngrijire cai şi ponei” a fost de 41.693,55 lei! Credeţi că-i mult? Vă înşelaţi, căci la finalul anului trecut nota de plată a fost şi mai mare, 51.703,80 lei. Nici anul 2018 nu face excepţie la facturi pentru aceleaşi animale, aproximativ 8.000 lei pentru primele trei luni ale anului.

În total, pentru perioada mai sus-amintită, din taxele şi impozitele colectate de la contribuabilii din Amara, caii şi poneii lui Moraru au costat 101.394 lei, adică peste un miliard lei vechi, bani ce ar fi acoperit lejer pietruirea uliţelor ce devin impracticabile la fiecare ploaie mai sănătoasă! Cum s-a ajuns la aceste sume rămâne un mister dacă avem în vedere că dintr-un centralizator al tarifelor pentru serviciile prestate, document pus la dispoziţia Consiliului Local Amara de şeful Ionuţ Daniel Mihai, serviciul de îngrijire al cailor şi poneilor se va factura nu pe cap de animal, aşa cum ar fi firesc, ci pe cap de om, la tariful unic de 2.102,19 lei/lună/persoană, fără TVA!

 

Related posts