Politică 

Raluca Dumitrescu: Tinerii fermieri trebuie sprijiniți mai mult!

Raluca Dumitrescu, deputat PSD de Ialomița, critică atitudinea ministrului agriculturii în ceea ce privește alocarea fondurilor pentru dezvoltare rurală.

Raluca Dumitrescu este de părere că tinerii fermieri trebuie sprijiniți mai mult în contextul noilor măsuri de politică agrară ce sunt implementate la nivel european.

Avem un regulament de tranziție care vine să completeze această perioadă de doi ani, reguli noi pentru alocări vechi, deși Ministerul Agriculturii nu ține foarte mult cont de acest lucru.”, a explicat Raluca Dumitrescu într-un interviu acordat Revistei Fermierului.

Parlamentarul de Ialomița spune că în acest moment există un act normativ ce ajută tinerii din județele Ialomița și Călărași să ia teren de la Agenția Domeniilor Statului și că este deschisă o sesiune de depunere de proiecte.

Din nefericire, tinerii din cele două județe preponderent agrare nu pot veni să aplice pentru măsura de sprijin financiar acordat tânărului fermier pentru că aceasta este dedicată în mod special tinerilor aflați în afara României și care doresc să se întoarcă în țară pentru a deschide o afacere în domeniul agricol.

Deși au fost câteva apeluri, deși cererile de finanțare sunt puține, totuși MADR rămâne la aceeași decizie. Nu am primit banii de calamități, dar nici nu vedem politica de susținere a Ministerului Agriculturii pentru OUAI-uri. Avem foarte multe proiecte depuse de Organizațiile Utilizatorilor de Apă pentru Irigații care sunt gata evaluate de către AFIR, ar putea primi ajutor și totuși asta nu se întâmplă.”, explică parlamentarul de Ialomița.

Pe ministrul Oros îl vedem povestind despre întâlnirile sale cu mediul asociativ, cu mediul interprofesional din cadrul tuturor ramurilor agriculturii, dar se pare că sunt doar întâlniri de complezență sau nu li se pare că cei cu care se întâlnește au suficientă informație și bune intenții cât să țină cont de solicitările organizațiilor profesionale în politica agricolă pe care o promovează.”(RALUCA DUMITRESCU, deputat PSD)

Raluca Dumitrescu: Ministrul agriculturii nu ia în seamă Comisia de Agricultură din Camera Deputaților

La Comisia de Agricultură din Camera Deputaților avem colegi cu experiență în ceea ce înseamnă implementarea proiectelor și mă refer la Daniel Constantin, la Emil Dumitru, la Adrian Chesnoiu, la colegul meu Adrian Aldea. Și totuși, domnul ministru al Agriculturii nu ascultă niciuna din aceste voci, nu ne-a fost niciodată permis să mergem la Comitetul de monitorizare și să vedem cum sunt alcătuite fișele măsurilor. Pentru că într-adevăr, viitorul agriculturii și viitorul României stă și în aceste forme de sprijin venite de la Bruxelles.”, mai spune Raluca Dumitrescu în interviul publicat de revistafermierului.ro.

Related posts