Eveniment Favorite 

Restricții la Slobozia din cauza infectărilor cu Covid-19

Restricții impuse de autoritățile județene după ce rata de infectare în municipiul Slobozia a depășit 8 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Restricții în Slobozia după ce incidența cazurilor de Covid-19 a atins marți la prânz valoarea de 8,16 la mia de locuitori.

Municipiul reședință de județ este în acest moment pe locul patru la nivel județean în ceea ce privește infectările cu Covid-19.

Comuna Axintele are o rată de incidență de 17,26 la mie, comuna Moldoveni a ajuns la 9 la mie, comuna Adâncata este la 8,31 la mie iar în top 5 al localităților roșii intră și orașul Amara, cu 7,68 cazuri la o mie de locuitori în ultimele 14 zile.

Slobozia nu intră în carantină generală ci doar în carantină de noapte

Comitetul Județean de Situații de Urgență Ialomița s-a reunit marți după-amiază și a emis hotărârea nr. 179 prin care sunt impuse o serie de restricții la nivelul municipiului Slobozia.

Autoritățile județene nu au luat măsura intrării în carantină a municipiului Slobozia deși în județ alte localități cu aceeași incidență sunt în stare de carantină pentru 14 zile.

Explicația oficială este dată de rata mare de vaccinare, peste 40%, cea mai mare din județ, dar și de lipsa efectivelor necesare asigurării respectării măsurilor de carantină.

Restricții impuse de marți după-amiază

Ca urmare a creșterii alarmante a ratei de infectare la nivelul municipiului Slobozia, începând de marți, 5 octombrie, ora 16.00, sunt introduse o serie de restricții.

Se instituie pentru cel puțin 14 zile carantina de noapte între orele 22.00 și 5.00, cu anumite excepții.

Scapă de carantina de noapte persoanele care se deplasează în interes profesional, cele care se deplasează pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată dar și pentru procurarea de medicamente.

Pot circula pe timpul nopții și persoanele care se deplasează pentru îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități, ori în cazul nefericit al unui deces în familie.

Persoanele vaccinate sau care au trecut prin boală scapă de carantina de noapte

Sunt exceptate de la această măsură persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 și au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusului Sars-CoV-2 și care fac dovada situațiilor prevăzute prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19.”, se precizează în hotărârea adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița.

Masca de protecție a nasului și a gurii trebuie purtată obligatoriu în spațiile publice, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, stații pentru transportul în comun, spațiile comerciale, mijlocele de transport și la locul de muncă.

De asemenea, masca de protecție trebuie purtată, astfel încât să acopere nasul și gura, pe o rază de 50 metri în jurul instituțiilor de învățământ din municipiul Slobozia.

Toate măsurile luate de autorități pentru municipiul Slobozia pot fi consultate AICI!

Related posts