Eveniment Favorite 

Restricții suplimentare în weekend în municipiul Slobozia: se dă stingerea pe străzi mai devreme!

Restricții impuse de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița în Slobozia, după ce rata de incidență a depășit 4 infectări cu Covid-19 la mia de locuitori.

Restricții suplimentare în weekend pentru locuitorului municipiului Slobozia. Creșterea numărului de infectări cu Covid-19 generează micșorarea programului de funcționare a magazinelor în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Municipiul Slobozia a ajuns joi la o rată de infectare de 4,31 cazuri la o mie de locuitori ceea ce încadrează cea mai mare localitate din Ialomița în categoria celor cu incidența mai mare de 4 și mai mică de 7,5 cazuri la o mie de locuitori.

Conform Hotărârii nr. 70 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița din 27 martie 2021, în Slobozia se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în zilele de vineri, sâmbătă și duminică între orele 20.00 și 5.00.

Excepție fac deplasările în interes profesional, inclusiv între locuință și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi ori deplasările pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizate de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente.

Tot la excepții de la restricții intră și deplasarea în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei.

DESCARCĂ DE AICI MODELELE DE DECLARAȚII CÂND IEȘI DIN CASĂ DUPĂ ORA 20.00 SAU ORA 22.00!

În intervalul orar 20.00 – 5.00 este permisă și deplasarea din motive justificative, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori decesul unui membru de familie.

Aplicabilitatea măsurii interdicției deplasării în zilele de vineri, sâmbătă și duminică între orele 20.00 – 5.00 încetează când rata de incidență cumulată în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 3,5 la 1.000 locuitori.” (Comitetul Județean pentru Situații de Urgență)

Restricții în Slobozia: La ce oră se închid magazinele?

În cazul localităților cu rata de infectare mai mare de 7,5 cazuri la o mie de locuitori, restricțiile de circulație sunt valabile în intervalul orar 20.00 – 5.00 în toate zilele săptămânii și vor fi limitate doar la zilele de vineri, sâmbătă și duminică doar atunci când incidența infectărilor cu Covid-19 scade sub 7 la mia de locuitori.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a stabilit că în toate localitățile din Ialomița se permite circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul 3 aprilie, ora 20,00 – 4 aprilie, ora 02.00, și intervalul 1 mai, ora 20.00 – 2 mai, ora 02.00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

Intervalul de timp în care este permisă desfășurarea activităților de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori și mai mică de 7,5 la 1.000 de locuitori, va fi până la ora 18:00 pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

De asemenea, doar până la ora 18.00 este permisă desfășurarea activităților de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, în localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mare de 7,5 la 1.000 de locuitori, cu deosebirea că măsura este valabilă pe întreaga durată a săptămânii.

Restricții în Slobozia: Sălile de sport și/sau fitness se închid!

Autoritățile județene au mai decis să suspende activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4/1.000 de locuitori, cum este cazul municipiului Slobozia.

Unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane care utilizează autovehicule cu capacitate mai mare de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului auto, și cei din domeniul transportului rutier de mărfuri care utilizează autovehicule cu masa maximă autorizată de peste 2,4 tone își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.

Ce localități din Ialomița înregistrează cele mai multe cazuri de Covid-19?

Conform ultimelor date oficiale puse la dispoziție de Instituția Prefectului Ialomița, municipiul Slobozia a ajuns joi la o rată de incidență de 4,31 cazuri la o mie de locuitori.

La nivel urban, peste rată de infectare de 3 la mie se mai situează orașul Amara, cu 3,41, și municipiul Urziceni, 3,03.

În mediul rural, situația cea mai gravă este în comuna Grindu care are 12 persoane infectare cu Covid-19, echivalentul unei rate de incidență de 6.30 la o mie de locuitori.

Roșiori (5,78), Sărățeni (5,21), Perieți (5,13), Gheorghe Doja (4,76), Scânteia (4,64), Axintele (4,47), Armășești (4,38) și Sinești (4,34) sunt celelalte localități din Ialomița cu peste 4 cazuri la o mie de locuitori.

La nivel județean, Ialomița se poziționa joi, 1 aprilie, la o rată de incidență de 2,48, cu 67 cazuri noi identificate în ultimele 24 ore și 12 bolnavi reconfirmați pozitiv în urma testării în același interval. (FOTO: IPJ Ialomița)

Related posts