Politică 

Ștefan Mușoiu, deputat PSD: „Cîțu vrea să scoată vinovat PSD pentru dezastrul sanitar”

Cinismul PNL nu mai are limite!”, este de părere Ștefan Mușoiu, deputat social-democrat și președinte executiv al PSD Ialomița.

În loc să se preocupe de gestionarea cu adevărat eficientă a pandemiei, premierul Florin Cîțu caută prin orice mijloc să facă PSD răspunzător pentru dezastrul din sănătate.

Președintele executiv al PSD Ialomița, deputatul Ștefan Mușoiu, îi devoalează jocul sinistru de imagine al primului ministru, dublat de dezinteresul cras manifestat de guvernanți față de protejarea cu adevărat a sănătății românilor în fața amenințării contaminării cu Covid19.

După ce au refuzat tot timpul pactul pe sănătate propus de noi, începând de anul trecut, dar și toate măsurile salvatoare pe care specialiștii partidului le-au anunțat public, acum, domnul Cîțu ne mai întinde o capcană, chemând specialiștii PSD la consultări pe tema pandemiei.”, afirmă Mușoiu.

Deputatul PSD își argumentează punctul de vedere, invocând faptul că liberalii vor doar să facă și PSD răspunzător pentru că Guvernul PNL-USR-PLUS-UDMR nu e în stare să gestioneze pandemia.

Propunerea premierului Cîțu este una otrăvită. PSD nu va intra în acest joc politic. Au refuzat Pactul pe sănătate propus de noi pentru combaterea pandemiei, iar multe dintre propunerile PSD, respinse inițial cu multă aroganță, au fost ulterior puse în aplicare, dar după ce populația a avut multe de suferit.”, este de părere parlamentarul social-democrat.

Președintele executiv al PSD Ialomița menționează că propunerile PSD pentru stoparea pandemiei sunt publice încă din 12 noiembrie 2020 și că principalele direcții ale planului de combatere a ei au fost testarea gratuită pe scară largă, renunțarea la separația spitale Covid și spitale non-Covid, folosirea testelor rapide, dar și redeschiderea școlilor și testarea elevilor/profesorilor, măsuri pe care abia acum Cîțu vrea să le pună în practică.

Ștefan Mușoiu: „O comisie de anchetă va dovedi măsluirea datelor pandemiei”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul său a depus o solicitare pentru înființarea unei comisii parlamentare de anchetă privind măsluirea datelor pandemiei.

Au refuzat amânarea alegerilor, iar apoi au măsluit datele ca să diminueze numărul persoanelor infectate în timpul campaniei electorale sau în timpul alegerilor.”, îi acuză pe guvernanții de dreapta deputatul PSD, Ștefan Mușoiu.

Primul care a sesizat că au fost falsificate datele a fost ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Ne-a explicat domnul ministru cum nu s-au raportat ultimele 2 zile, iar unde erau focare au fost scoase din prognoze. Este o lipsă de transparență totală. Sunt ferm convins că această comisie de anchetă va afla adevărul.”, și-a exprimat convingerea și liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Inițiativa noastră a plecat de la un schimb de replici între ministrul Sănătății și fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, pe o rețea de socializare. Voiculescu a comentat la o postare a Violetei Alexandru în care susținea că felul în care a fost calculată rata de incidență în perioada alegerilor parlamentare i-a ridicat semne de întrebare.”, a adăugat Ștefan Mușoiu.

Deputatul PSD subliniază că falsificarea premeditată a datelor pandemiei reprezintă un atentat la sănătatea românilor și la siguranța statului.

Din aceste motive am solicitat nu doar înființarea comisiei parlamentare de anchetă, ci am sesizat alături de colegii mei și Comisia Europeană dat fiind că orice falsificare a datelor reprezintă o încălcare a acordurilor semnate de Guvernul României la nivel european și contravine drepturilor fundamentale la nivelul Uniunii Europene.”, a concluzionat președintele executiv al PSD Ialomița.

Related posts