Administrație Favorite 

Salarii modificate la Consiliul Județean Ialomița. Cine ia cel mai mult

Salarii modificate la Consiliul Județean Ialomița de la 1 noiembrie, prin votul favorabil al consilierilor județeni.

Salarii modificate la CJ Ialomița de la 1 noiembrie. Lefurile de bază ale funcționarilor publici și personalului contractual sunt cuprinse între 3.249 lei și 19.690 lei.

Noile grile de salarizare se vor aplica începând cu 1 noiembrie 2021 și nu de la 1 decembrie deși aprobarea lor trebuie făcută printr-un proiect de hotărâre al Consiliului Județean Ialomița supus dezbaterii publice în ședința ordinară din data de 25 noiembrie.

Noua grilă de salarizare s-a născut în urma analizei salariului de bază minim brut pe țară, a resurselor bugetare județene și a principiilor sistemului public de salarizare.

Salariile de bază la Consiliul Județean Ialomița, stabilite începând cu luna noiembrie 2021, nu pot depăși indemnizația lunară a vicepreședintelui instituției.

La stabilirea salariilor am avut în vedere și complexitatea și volumul crescut al activităților privind implementarea unui număr din ce în ce mai mare de proiecte, prin accesarea Programelor cu finanțare europeană, a Programului Național de Dezvoltare Locală, a Programului Național „Anghel Saligny”, a viitorului Planul Național de Redresare și Reziliență.”, explică Marian Pavel, președintele CJ Ialomița, în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va modifica grila de salarizare.

De majorarea salariilor la Consiliul Județean nu beneficiază administratorul public și persoanele care fac parte din cabinetele președintelui și celor doi vicepreședinți. (MARIAN PAVEL, președinte Consiliul Județean Ialomița)

Alexandru Potor a tras bățul lung

Alexandru Potor (foto) este persoana care va avea în continuare cel mai mare salariu începând cu luna noiembrie, fără a-i lua în calcul pe președintele și pe cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Ialomița.

Administratorul public al județului Ialomița va avea, ca și până acum, un salariu de bază brut lunar de 19.690 lei. Acesta nu va fi modificat în minus atâta vreme cât Consiliul Județean Ialomița are în implementare cel puțin trei proiecte cu fonduri europene.

Secretarul general al județului va avea un salariu de bază brut lunar de 15.225 lei, arhitectul șef va semna lunar pentru 14.175 lei, iar un director executiv gradul doi va avea o leafă de 13.650 lei.

Funcție de gradații, cuprinse între 1 și 5, cele mai mici salarii de bază brute lunare în Consiliul Județean Ialomița sunt cuprinse între 3.249 lei și 4.046 lei în cazul unui îngrijitor și între 3.625 lei și 4.514 lei pentru un muncitor calificat ori pentru un șofer.

Conform bugetului județului Ialomița, în anul 2021 cheltuielile de funcționare ale Consiliului Județean se ridică la aproape 125 milioane lei (echivalentul a 25 milioane euro).

Salariile de bază se ridică la valoarea totală de 12,348 milioane lei (echivalentul a circa 2,5 milioane euro).

La acestea se adaugă indemnizațiile de hrană în valoare totală de 425.000 lei și alte drepturi salariale în bani în valoare totală de 150.000 lei.

Related posts