Favorite Sănătate 

SĂNĂTATE: Județul Ialomița nu are, oficial, vreun caz de gripă

Ialomița este pe lista scurtă a celor șapte județe unde nu s-a raportat vreun caz de gripă deși la nivel național s-a decretat epidemie de gripă.

Gripa face ravagii în toată țara iar 18 persoane au murit. Dacă ar fi să ne luăm după statisticile oficiale, județul Ialomița este ocolit de gripă.

Ministerul Sănătății a decretat epidemie de gripă în România după ce în ultima săptămână au explodat cazurile de gripă în toată țara.

O creștere de peste 99% față de ultima săptămână din ianuarie și 7.022 cazuri de gripă clinică în toată țara au fost suficiente pentru ca Ministerul Sănătății să decidă că gripa evoluează epidemic.

Peste 171.000 cazuri de infecții respiratorii acute, 38 cazuri de infecții respiratorii acute severe și 8 decese noi este bilanțul săptămânii ce tocmai se încheie.

De la începutul sezonului au fost confirmate 718 cazuri de gripă: 141 gripe cu virus AH3, 135 gripe cu virus AH1, 123 gripe A subtipat, 317 grupe cu virus B și două cazuri cu gripa cu virsu AH3 + virus B.

Harta cazurilor de gripă din România arată, în mod curios, nu mai puțin de șapte județe fără măcar un singur caz de gripă.

Ialomița, Botoșani, Brașov, Satu Mare, Suceava, Vâlcea și Vrancea sunt județele cu oamenii cei mai sănătoși, cel puțin la nivel de statistici oficiale.

Cum era de așteptat București conduce detașat în topul cazurilor de gripă, urmat de județele Constanța și Argeș.

Când se poate închide o școală din cauza gripei

Alertat creșterea exponențială a cazurilor de gripă Ministerul Educației și Cercetării a fixat o serie de măsuri ca urmare a declarării epidemiei de gripă.

Nota a fost transmisă Inspectoratelor Școlare Județene și stabilește condițiile în care o clasă ori o școală își suspendă cursurile.

În cazul apariției de minimum trei cazuri de gripă confirmate într-o clasă de elevi/grupă de copii, cursurile clasei/grupei respective se vor suspenda. Focarul va fi raportat și la Direcția de Sănătate Publică.”, a decis Ministerul Educației și Cercetării.

Pentru clasele/grupele unde vor fi suspendate cursurile obligatoriu se va realiza dezinfecția spațiilor de învățământ.

În cazul absenței timp de trei zile consecutiv a peste 20% dintre elevii unei unități de învățământ din cauza gripei confirmate, cursurile unității de învățământ se vor suspenda.”, se mai arată în nota MEC.

Reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării au cerut tuturor unităților de învățământ să asigure copiilor și elevilor toate condițiile pentru respectarea normelor de igienă, mai ales în timpul pauzei de masă.

Obligatoriu trebuie să existe apă și săpun, iar cadrele didactice să se asigure de respectarea măsurilor de igienă personală și colectivă.

Related posts