Educație Favorite 

Școlile din Slobozia și Urziceni trec în scenariul verde. Când se vor întoarce toți elevii în clase?

Școlile din municipiile Slobozia și Urziceni se vor putea redeschide pentru toți elevii începând de luni, 17 mai.

Școlile din Slobozia și din Urziceni pot fi din nou gazde primitoare pentru toți elevii dacă rata de incidență se menține sub 1,00 la mia de locuitori, valori înregistrate în Slobozia începând de marți și în Urziceni începând de miercuri.

Municipiul Slobozia a scăzut marți la 0,91 rată a incidenței cumulative a cazurilor de Covid-19 la 1.000 locuitori, valoare ce permite redeschiderea unităților școlare pentru toți elevii și renunțarea la sistemul tip hibrid, o parte dintre elevi în sălile de curs, o parte acasă, în sistem online.

Valoarea s-a diminuat miercuri la 0,84 cazuri de infectare cu Covid-19 la o mie de locuitori, zi în care, conform datelor oficiale anunțate de Instituția Prefectului Ialomița, și în municipiul Urziceni s-a înregistrat o rată de incidenței cumulative sub 1,00, mai exact 0,97 cazuri de Covid-19 la 1.000 locuitori.

Dacă ne ajută Dumnezeu ca vineri să avem o rată de incidență sub 1,00, de luni toți copilașii încep fizic în școli. Acest scenariu se menține timp de o săptămână, urmând ca în următoarea zi de vineri să intervină eventuale modificări.”(STELUȚA MITREA)

Elevii din Slobozia și din Urziceni trebuie să mai aibă răbdare până luni

Potrivit metodologiei, o decizie privind trecerea unei localități din scenariul galben în cel verde se ia săptămânal, în ziua de vineri, conform datelor oficiale înregistrate la nivel local.

Conform ordinului comun al Ministerelor Educației și Sănătății, scenariile pe localități se stabilesc în fiecare vineri pentru următoarea săptămână. Dacă ne ajută Dumnezeu ca vineri să avem o rată de incidență sub 1.00, de luni toți copilașii încep fizic în școli. Acest scenariu se menține timp de o săptămână, urmând ca în următoarea zi de vineri să intervină modificări. Noi sperăm ca rata să se mențină sub 1.00 în toate localitățile pentru ca elevii să fie din nou cu toții la clasă.”, a explicat pentru infoialomita.ro doamna Steluța Mitrea, inspector școlar general.

Conform Hotărârii 120/7.05.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în această săptămână cursurile școlare se desfășoară în scenariul verde în 94 unități școlare din Ialomița și în scenariul galben în 53 unități școlare. Nu există unități școlare în scenariul roșu.

Am început bine școlile, nu avem situații de infectări în unitățile de învățământ și am ajuns la un procent de 61,8% cadre didactice vaccinate împotriva Covid-19. Sperăm ca în perioada următoare numărul cadrelor didactice vaccinate să crească.”, a adăugat șefa Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

Related posts