Eveniment Favorite 

VIDEO: Percheziții în Ialomița la persoane bănuite de contrabandă cu tutun

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Prahova au efectuat 32 percheziții în locații situate în 15 județe din țară, printre care și județul Ialomița.

Perchezițiile au avut loc în cursul dimineții de miercuri în Ialomița și în județele Prahova, Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Alba, Arad, Neamț, Maramureș, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj, Bihor dar și în București.

Anchetatorii au descins în locuințele unor persoane bănuite că ar fi comercializat sau deținut în mod ilicit tutun de fumat și au pus în aplicare nouă mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna februarie 2021, până în prezent, mai multe persoane domiciliate în județele Prahova, Ilfov și București ar fi desfășurat activități de prelucrare și comercializare în mod ilicit a tutunului de fumat, prin intermediul anunțurilor postate pe rețelele de socializare.”, a anunțat Poliția Română.

Oamenii legii susțin că persoanele bănuite ar fi efectuat zilnic, începând din luna februarie, diverse tranzacții de preluare sau comercializare a tutunului de fumat.

În urma perchezițiilor au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă, respectiv: înscrisuri, echipamente electronice și telefoane mobile, precum și 18,2 kilograme de tutun mărunțit.

Prejudiciul estimat produs bugetului general consolidat prin faptele ce fac obiectul cauzei penale este de 110.000 de lei.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești.

Acțiunea s-a desfășurat cu participarea a peste 100 de polițiști din cadrul inspectoratelor județene de poliție Prahova, Ilfov, Argeș, Ialomița, Alba, Arad, Neamț, Maramureș, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj și Bihor.

La activitate, au participat și polițiști ai serviciilor pentru acțiuni speciale din Prahova și Ialomița. (FOTO: Basil MK/pexels.com)

Related posts