Eveniment Favorite 

Slobozia: Eroii căzuți la datorie în primul război mondial, comemorați de reprezentanți ai misiunilor diplomatice din România

Slobozia: Eroii căzuți la datorie în primul război mondial, comemorați de reprezentanți ai misiunilor diplomatice din România

Slobozia a fost locul unui eveniment emoționant în memoria celor au pierit în Primul Război Mondial.

O ceremonie de comemorare a militarilor căzuți la datorie a avut loc vineri, marcând Ziua Arministițiului, când se împinesc mai mult de 100 ani de la Arministițiul care a pus capăt Primului Război Mondial.

Mesaj emoționant al atașatului britanic al apărării în România

La Cimitirul Eroilor din Slobozia sunt înmormântați 83 de militari din Marea Britanie și sub continentul indian, căzuți la datorie în Primul Război Mondial.

La evenimentul care le-a adus un pios omagiu celor ce s-au jertfit pentru patrie a luat parte Căpitan-Comandor Matt Nelson, Atașatul Britanic al Apărării în România.

Alături de el au fost reprezentanți ai misiunilor diplomatice din România din India, Algeria, Belgia, Franța și Germania.

Ceremonia a fost oficiată de un preot militar britanic, un preot militar român și preotul bisericii Anglicane din București.

Vizibil emoționat, atașatul britanic al Apărării în România a rostit în memoria militarilor morți pe frontul de luptă câteva versuri din poezia scrisă de Laurence Binyon, intitulată For the Fallen (Pentru Căzuți):

Ei nu vor îmbătrâni, așa cum noi cei rămași îmbătrânim;

Vârsta nu-i va obosi, nici anii nu vor condamna.

La apusul soarelui și dimineața îi vom aminti.

Această poezie este recitată adesea la Remembrance Sunday (Duminica Comemorării) și, în timp, a patra strofă din poem a fost revendicată ca un tribut adus celor care au căzut la datorie, luptând pentru țara lor.

Consiliul Județean Ialomița a depus o coroană din partea României

Atașatul a mai recitat două versuri din epitaful soldaților britanici din Cimitirul de la Konima:

Când ajungi acasă să le spui despre noi;

Pentru ziua ta de mâine, noi am dat-o pe cea de azi.

Căpitan-Comandor Matt Nelson i-a invitat apoi pe reprezentanții misiunilor diplomatice prezenți la ceremonia de la Cimitirul Eroilor din Slobozia să depună coroane de flori.

Alături de reprezentanții străini o coroană a fost depusă de Consiliul Județean Ialomița, prin Adrian Ionescu, secretarul instituției publice județene.

Nu trebuie să-i uităm pe cei care s-au jertfit în cele două războaie mondiale ce au rescris istoria universală. Am venit astăzi pentru a aduce un pios omagiu militarilor morți pe câmpul de luptă, unii dintre ei înmormântați la Slobozia.”, a transmis Adrian Ionescu la finalul ceremoniei comemorative de la Cimitirul Eroilor. (DĂ CLICK AICI pentru fotografii de la eveniment!)

Related posts