Administrație Favorite Social 

Slobozia: Mai multe locuri de joacă pentru copii, transformate în parcări

Slobozia: Municipalitatea a decis să renunțe la mai multe locuri de joacă pentru copii pentru a câștiga locuri de parcare.

Municipiul Slobozia este mai sărac în locuri de joacă pentru copii dar va avea mai multe locuri de parcare, mai ales în zona centrală.

Obligați de proiectul european de mobilitatea urbană să interzică parcarea autovehiculelor pe B-dul Matei Basarab, cei din Primăria Slobozia au decis că pot renunța la mai multe locuri de joacă pentru copii.

În locul acestora vor apărea parcări menite a prelua autovehiculele ce sunt acum parcate pe principala arteră din Municipiu, chiar pe viitoarea bandă specială pe care vor putea să circule doar autobuzele.

Dragoș Soare: „Am înființat locuri de joacă noi și vrem să le modernizăm pe cele actuale”

Locul de joacă de pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea, în imediata vecinătate a Pieței Revoluției, este de acum amintire. Echipele de muncitori de la DADP au tăiat mobilierul de joacă și au îndepărtat pavelele.

Locul s-a nivelat și în scurt timp va fi asfaltat și trasat corespunzător unei parcări de tip rezidențial în intervalul 16.00 – 7.00, pe bază de abonament, de luni până vineri și non-stop sâmbăta și duminica, și parcare fără plată în intervalul 7.00 – 16.00, de luni până vineri.

La fel s-a întâmplat și cu locul de joacă pentru copii situat în spatele zonei Azur, acum adus la stadiul de teren eliberat de echipamentele de joacă.

„Locul de joacă de pe Constantin Dobrogeanu Gherea și locul de joacă din spate de la Azur vor fi tranformate în parcări. Avem locuri de joacă noi la Orășelul Copiilor, efectiv e ca un parc, un loc de joacă nou-nouț, modern.”, a confirmat Dragoş Soare, primarul Municipiului Slobozia.

El a explicat decizia transformării acestora în locuri de parcare, pe de o parte, ca urmare a numărului mic de copii ce le foloseau și, pe de altă parte, ca fiind situate foarte aproape de locuri de joacă existente ori viitoare.

„Cele două locuri de joacă la care renunțăm nu aveau nici un fel de argument fiind doar betoane, cu nici un fel de umbră. Am monitorizat cele două locuri de joacă să vedem câți copii îl frecventau pentru că nu ne uităm la locurile de joacă în care vin mulți copii. Am constatat că se parchează pe spațiul verde pentru că nu sunt locuri de parcare și atunci am decis să le amenajăm ca parcări.”, a mai spus Soare.

Mihai Eminescu este un parc nefrecventabil pentru că nu există un loc de joacă. Ideea este să ducem lumea în parc, nu să gonim lumea din parc. Toate aceste lucruri vor fi corelate cu necesitățile pe care le are și orașul, de locuri de parcare, și comunitatea, și copiii, și așa mai departe. (DRAGOȘ SOARE, primar Slobozia)

Un alt loc de joacă la care se va renunța în favoarea realizării unei parcări va fi în zona MB-uri, primarul promițând că în scurt timp va fi edificat un loc de joacă în parcul Mihai Eminescu.

Primarul Dragoș Soare a mai adăugat că tot mobilierul de joacă a fost tăiat cu grijă pentru a nu fi distrus, echipamentele bune vor fi relocate iar cele vechi și inutilizabile vor fi casate.

Related posts