Administrație Favorite Politică 

Slobozia: Recordul lui Pavel bătut de Soare cu ajutorul lui Țintă

Slobozia: Ședința Consiliului Local Slobozia a durat sub un sfert de oră după ce consilierii PSD au susținut tacit proiectele primarului PNL.

Ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Slobozia ce a avut loc marți după-amiază a bătut recordul de durată al ședințelor Consiliului Județean Ialomița.

La județ, președintele Marian Pavel și-a făcut un obicei din a termina ședințele ordinare (cu numărul cel mai mare de proiecte) în circa 20 de minute, în condițiile în care proiectele sunt prezentate pe scurt de secretarul județului.

Recordul lui Pavel în ceea ce privește durata ședințelor a fost spulberat marți după-amiază la Slobozia.

Cele 16 proiecte propuse dezbaterii (scuzați, aprobării căci de discutat nu s-a discutat pe marginea niciunuia!) au fost aprobate cu viteza luminii, în mai puțin de 15 minute.

A fost de fapt un consens general, ciudat și curios având în vedere că peste doar câteva luni sunt alegeri locale și la Slobozia.

Iar formațiunile politice, PSD, PNL și PRO România, cel puțin în teorie, ar trebui să fie în tabere adverse. Nu este valabil și la Slobozia.

Primarul liberal știe să țintească unde trebuie

Secretul consensului dintre primarul PNL Dragoș Soare și echipa de consilieri PSD – PRO România, în fapt două partide ce provin din același aluat social-democrat, este Țintă.

Ștefan Țintă este liderul consilierilor municipali PSD iar deciziile sale în privința acțiunilor și, mai ales, a voturilor aleșilor locali ai celor două partide înrudite sunt aplicate rapid, întocmai și fără comentarii.

S-a văzut acest lucru la ședința precedentă, cea ordinară de la finalul lunii ianuarie, atunci când doi consilieri municipali PSD din Comisia de Urbanism au anunțat public în timpul ședinței că vor vota cu abținere proiecte la care documentația tehnică lipsea de la dosar.

La doar câteva minute au votat pentru, fără să mai comenteze în vreun fel, după ce liderul lor de grup PSD, Ștefan Țintă, a dictat acest lucru.

O dovadă în plus a bunei colaborări dintre liberalul Soare și social-democratul Țintă a fost servită la finalul ședinței de marți seară, când liderul grupului PSD i s-a adresat sec primarului: „I-a spune, ești mulțumit acum?”

Răspunsul a venit sub forma unui zâmbet de satisfacție din partea lui Dragoș Soare care lăsa să se vadă din plin victoria repurtată asupra consilierilor locali reduși la simpli votanți ai proiectelor de hotărâre. (FOTO – Facebook Dragoș Soare: Primarul PNL Dragoș Soare și Ștefan Țintă, liderul consilierilor municipali PSD)

Related posts