Favorite Sănătate 

ȘOCANT: Pacienții din Spitalul Județean de Urgență Slobozia obligați să se plimbe cu lenjeria după ei dacă schimbă salonul!

Ridicolul a atins cote maxime la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. Pacienții internați sunt avertizați că lenjeria se schimbă doar o dată la trei zile. Cei care schimbă salonul nu beneficiază de clemență.

Spitalul Județean de Urgență Slobozia, unitate medicală devenită feuda tandemului Victor Moraru – Mariana Iancu (foto, într-o acțiune publicitară), produce o nouă situație șocantă.

Hotărâtă să nu schimbe decât foarte rar lenjeria de pe paturile din rezervele bolnavilor, managera celei mai mari unități medicale din județul Ialomița a fixat la trei zile intervalul de înlocuire a lenjeriei.

La Spitalul Județean de Urgență Slobozia sunt condiții stricte în ceea ce privește schimbarea lenjeriei pe paturile bolnavilor!

Schimbi salonul, iei cu tine și lenjeria murdară!

Angajații Spitalului Județean de Urgență Slobozia trebuie să-și achiziționeze registre personale prin care să țină evidența pe paturi a zilelor în care se schimbă lenjeria astfel încât niciun bolnav să nu tragă în piept conducerea.

Mai mult, un anunț oficial le atrage atenția bolnavilor că nu se vor muta pe lenjerie curată nici măcar în situația medicală în care se impune mutarea într-un alt salon ori altă secție din Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Lenjeria de pat se schimbă la intervale de trei zile! La mutarea din salon în alt salon, fiecare se va muta cu lenjeria patului respectiv!”, este anunțul-șoc pe care bolnavii îl pot citi în Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Gândirea administrativă precară poate genera situații în care anumiți bolnavi sunt obligați să se „trateze” în paturi cu lenjerie murdărită de diverse secreții specifice unor afecțiuni.

Mariana Iancu nu precizează ce se întâmplă în cazul unor bolnavi care, din diverse motive, ajung să urineze în pat într-un interval mai mic decât cele trei zile fixate ca interval de schimbare a lenjeriei.

O firmă austriacă spală la tarif de lux lenjeria la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Cheltuielile cu serviciile de spălătorie la Spitalul Județean de Urgență Slobozia se ridică la 3,1 milioane lei, se arată într-un material publicat pe site-ul www.gazetadesudest.ro.

Afacerea numită oficial acord cadru este încheiată în urmă cu exact doi ani pentru o perioadă de trei ani iar furnizorul de servicii selectat este SC Salesianer Miettex SRL București.

Cu toate acestea, în mod suspect, pentru ultimele cinci luni din anul 2019 se încheie un contract subsecvent la o valoare astronomică, aproximativ 100.000 euro, cu TVA.

Compania ce este deținută în proporție de 100% de o firmă austriacă se angajează să spele lenjeria estimată la 90 tone în acest interval (18 tone/lună) la un preț de 4,39 lei/kg, fără TVA.

Valoarea acestuia ar depăși semnificativ prețul mediu de pe piață, ce nu depășește 2,95 lei/kg, fără TVA, dacă s-ar apela la o procedură transparentă de licitație publică.

Salariații au reclamat în scris modul suspect în care se execută spălarea lenjeriei în Spitalul Județean de Urgență Slobozia.

Ceea ce se spală prin firma respectivă este cam jumătate din necesarul lunar. Pentru cealaltă jumătate, Mariana Iancu a mers pe secții și a amenințat infirmierele și îngrijitoarele să schimbe lenjeria de două ori pe săptămână. Altfel o să le pună pe ele să le ia acasă și să le spele, asta pentru a se spăla cât mai puțin pe bani cât mai mulți.”, reclamă salariații Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

În aceste condiții, n-ar fi exclus ca în curând la momentul internării în Spitalul Județean de Urgență Slobozia bolnavii și aparținătorii să fie obligați să aducă o dată la trei zile lenjerie curată de acasă.

Related posts