Administrație Favorite 

“CADOU” DE LA ADMINISTRAȚIA MOCIONIU: Taxa de salubritate se majorează din nou în Slobozia

La propunerea lui Gabriel Mușat, viceprimar PSD, de la 1 ianuarie 2020 taxa de salubritate achitată în Slobozia de locuitorii cu contracte încheiate cu Polaris M Holding Constanța crește cu peste 20%.

Majorarea tarifelor de salubritate a devenit o obișnuință la Primăria Slobozia. Mai des decât își doresc slobozenii Consiliul Local Slobozia controlat de PSD crește taxa de salubritate solicitată de operatorul deținut de social-democrații din Constanța.

Taxa de salubritate se va majora de la 1 ianuarie 2020 după ce consilierii municipali au aprobat acest lucru în ultima ședință a Consiliului Local Slobozia din acest an.

Tarife de salubritate mai mari pe toată linia

Taxa de salubritate lunară de 7,07 lei (cu TVA) pentru fiecare dintre locuitorii cu contract cu firma de salubritate va crește din prima zi a anului viitor cu 1,45 lei/lună, până la valoarea de 8,52 lei (cu TVA).

O majorare procentuală de 20,5%, cerută de operatorul Polaris M Holding Constanța și susținută prin proiect de Gabriel Mușat, unul dintre cei doi viceprimari PSD pe care-i are municipiul Slobozia.

Tot la propunerea sa, cetățenii din municipiul reședință de județ care nu au încheiate contracte cu firma de salubritate vor achita de la 1 ianuarie 2020 taxa de salubritate de 9 lei (cu TVA).

Tarifele percepute agenților economici cresc de la 1 ianuarie cu 17,58%, de la 338,3 lei/tonă la 397,38 lei/tonă, valori cu TVA.

Majorare se aplică și tarifului de colectare, transport și depozitare deșeuri stradale, banii achitați tot de slobozeni de la bugetul local, de la 178,58 lei/tonă la 238,09 lei/tonă (un plus de 33,3%).

Cu 59,5 lei/tonă crește prețul și la transportul și depozitarea deșeurilor provenite din demolări de la persoanele fizice (tarif nou de 133,7 lei/tonă) și de la agenți economici (tarif nou de 137,79 lei/tonă).

Autorul proiectului de hotărâre prin care crește taxa de salubritate a susținut că majorarea de tarife trebuie operată în condițiile în care de anul viitor valoarea contribuției pe economia circulară crește de 30 lei/tona de deșeuri municipale la 80 lei/tonă.

Contribuția pentru economia circulară este încasată de proprietarul/administratorului depozitului, virată apoi către Administrația Fondului pentru Mediu, instituție care o și gestionează.

Related posts