Eveniment Favorite Sănătate 

Spitalul Județean Slobozia, bun de plată 130.000 euro

Spitalul Județean Slobozia trebuie să achite, în solidar cu mai multe cadre medicale, o despăgubire consistentă rudelor unui pacient mort.

Spitalul Județean din Slobozia este bun de plată 130.000 euro a decis instanța de judecată după un proces care a durat ani de zile.

Trimise în judecată pentru ucidere din culpă, o angajată a Farmaciei Diana de lângă unitatea medicală, o asistentă și o infirmieră de la Spitalul Județean au scăpat de răspunderea penală pentru că faptele s-au prescris între timp.

A rămas doar obligația achitării în solidar cu unitatea medicală a despăgubirilor civile pentru vina de a fi promovat moartea unui pacient de 72 ani.

Sare dietetică injectată în loc de sulfat de bariu

Pensionarul a ajuns la Spital în anul 2014 și pentru a-i fi investigat colonul un medic chirurg a solicitat achiziționarea unei substanțe de contrast.

Soția pacientului a mers la Farmacia Diana de unde, în mod greșit, în loc de sulfat de bariu, farmacista i-a dat sare dietetică.

Ulterior, substanța a fost injectată bolnavului de către o infirmieră ce nu avea pregătirea necesară să efectueze procedura după ce, în prealabil, asistenta nu a verificat dacă, într-adevăr, substanța corespunde cu ceea ce solicitase medicul chirurg.

„Nimeni nu s-a uitat la substanța de la Farmacie, nimeni nu a verificat-o, i-au dat-o tatălui meu care în zece minute a intrat în comă și a decedat.”, a explicat fiica pacientului decedat în urma unui complex de erori medicale, citată de stirileprotv.ro.

Au urmat apoi anii de procese în care dosarul penal deschis ca urmare a plângerii familiei a fost mai întâi pe rolul Judecătoriei Slobozia pentru ca apoi să ajungă la Curtea de Apel București.

Urmează acum ca Spitalul Județean de Urgență Slobozia să achite despăgubirile bănești stabilite de instanța de judecată și, ulterior, unitatea medicală să încerce să recupereze o parte din banii plătiți de la cele cadrele medicale.

Related posts