Sport 

SPORTUL Chiscani – UNIREA Slobozia 0 – 1: Doar un singur gol marcat la o mulţime de ocazii clare create

VICTORIE. Unirea Slobozia câştigă la limită primul meci pe teren străin din retur dar putea fi amendată pentru lejeritatea din atac cu zece minute înainte de final, atunci când gazdele puteau egala împotriva cursului jocului.

Un teren denivelat, plin de smocuri de iarbă crescute necontrolat şi netunse, îngust şi scurt, cu aspect de islaz comunal, asta i-a aşteptat pe tehnicii fotbalişti ai lui Enache Costea la Chiscani.

O suprafaţă de joc în care orice idee de construcţie cu mingea plimbată la firul ierbii a fost sortită eşecului, aceasta ţopăind necontrolat de fiecare dată când se încerca înaintarea cu ea la picior.

Joc doar la poarta gazdelor

Unirea Slobozia a început în atac şi după exact zece minute a avut o situaţie clară de a deschide scorul: pătrundere pe extremă Florin Bălan, şut scos de portar până în centrul careului de unde experimentatul Marian Şerban o trimite mult peste transversală şi pentru că mingea a sărit suficient cât să nu-i permită atacantului o lovire corectă.

Două minute mai târziu, Şerban este lansat în adâncime, centrează perfect dar reluarea din prima a lui Bălan duce din nou mingea peste poartă. În plină dominare a oaspeţilor, în minutul 20, dintr-o deviere mingea ajunge la Marin Iordache la marginea careului şi şutul acestuia trimite balonul puţin peste vinclul porţii lui Leo Dobre.

Şutează apoi puţin peste Gabriel Teodorescu, reia cu capul la o palmă de bara laterală Mihăiţă Năstase, tot el dă direct din lovitură liberă în minutul 30 razant cu vinclul porţii pentru ca în minutul 32 Mihai Adăscăliţei să tragă din interiorul careului tot peste poartă.

Gazdele nu au decât o idee de joc, mingea bubuită la întâmplare cât mai lung spre careul advers, chiar şi din propriul teren, tentative de atac dejucate uşor de defensiva oaspeţilor şi la pauză se intră cu un 0 – 0 nesperat de Sportul Chiscani şi evident nemeritat.

Festival de ratări, partea a doua

Repriza secundă mută meciul la careul opus, cu Unirea Slobozia căutând să deschidă scorul şi să-şi facă astfel meciul mai uşor. În minutul 55 Florin Bălan scapă singur cu portarul Alexandru Strechie, are toată poarta în faţă dar alege să trimită plasat şi mingea se duce la un metru de bara laterală.

Ghinionul se destramă în minutul 62: lansare precisă în adâncime a lui Mihai Adăscăliţei, mijlocaşul Unirii are timp să preia şi să trimită în poartă pe lângă bravul Strechie. Tot el are şansa „dublei” peste trei minute, şut din interiorul careului scos cu greu peste transversală de portar.

Mingea intră din nou în poartă în minutul 70, centrare din corner Adrian Răduca, lovitură imparabilă cu capul Florinel Ibrian sub transversală dar golul este anulat pe motiv că mingea ar fi depăşit în aer linia de fund.

În minutul 80 Alexandru Chebac pierde inexplicabil o minge în apropierea careului advers, mingea recuperată şi lansată în adâncime este trimisă în corner, centrare până în mijlocul careului, lovitură cu capul a lui Radu şi mingea izbeşte transversala.

Imediat, pe contraatac, Mihăiţă Năstase intră în careu şi îl ia la ţintă pe portar, mingea sare la 6 metri în faţa porţii goale dar Florin Bălan ţine să arate că se poate rata dintr-o poziţie în care cel mai simplu este să trimiţi mingea în poartă.

Unirea Slobozia câştigă cu 1 – 0 un meci controlat autoritar de la un capăt la altul şi-şi păstrează poziţia secundă în clasament înaintea meciului de sâmbătă, de pe teren propriu, cu CS Făurei, echipa antrenorului-jucător Bănel Nicoliţă, prezent la Chiscani să-şi spioneze viitorii adversari. (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECI!) 

SPORTUL Chiscani: Strechie, Pascu, Preda, Dobrin, Mihai, Iordache, Zaharia, Chihaia, Monea, Negru, Radu. Au mai jucat: Munteanu, Enache. Antrenor: Adrian Baldovin.

UNIREA Slobozia: Dobre, Ene, Suciu, Ibrian, Gherasim, Adăscăliţei, Răduca, Bălan, Teodorescu, Năstase, Şerban. Au mai jucat: Chebac, Lemnaru, Milotin, Comşa. Antrenor: Enache Costea.

 

 

 

 

 

Related posts