Favorite Sport 

START DE RETUR ÎN FORŢĂ:
Unirea Slobozia câştigă în deplasare cu Petrolistul Boldeşti

VICTORIE. Dubla tânărului Marc Khalil a fost suficientă pentru un succes obţinut la limită, scor 2 la 1, în faţa unui adversar bătăios şi agresiv.

Primul meci oficial al anului 2017 a dus echipa pregătită de Ion Ionescu şi Costea Enache pe terenul denivelat al celor din Petrolistul Boldeşti, în etapa inaugurală a returului. O echipă cu un apetit evident pentru contacte fizice duse de cele mai multe ori peste limita regulamentului. Încurajaţi şi de maniera permisivă de arbitraj, fotbaliştii prahoveni au încercat din primele minute să-şi timoreze rivalii, Adăscăliţei fiind la un pas de o accidentare extremă de gravă încă din minutul 2. De partea cealaltă Unirea Slobozia a încercat să desfacă jocul aglomerat prin incursiuni pe benzi şi a reuşit să puncteze prima dată în minutul 15 după o fază rapidă plecată din propriul careu: repunere scurtă Cristică până la Lazăr, pasă în adâncime la Răduca, centrare la Pâslaru, şut apărat de portar iar oportunistul Marc Khalil trimite simplu în plasă din interiorul careului mic. Tot Unirea putea înscrie însă şuturile expediate de Gherasim şi Răduca din interiorul careului nu-şi ating ţinta.

Emoţii doar pe finalul meciului

Partea secundă începe cu o mare ocazie pentru gazde, atacantul Mihai Ene se descurcă foarte bine în poziţie centrală şi rămâne singur cu Cristică însă şutul plasat lângă bară trece la o palmă de ţintă iar Unirea scapă basma curată. Jocul nu iese din aspectul încâlcit, cu ambele echipe preocupate mai mult să apere propria treime aşa încât baloanele bubuite mai mult la întâmplare se plimbă minute bune de la o echipă la alta în zona mediană a terenului. Antrenorul Ionescu vrea să revigoreze atacul şi să încerce un al doilea gol liniştitor şi îl trimite pe teren în minutul 70 pe tânărul de 18 ani Mihăiţă Năstase. Peste doar un minut acesta pătrunde în viteză în banda laterală, centrează periculos în faţa porţii, portarul Dinu nu reuşeşte să reţină, Gherasim este atent şi îl serveşte perfect pe Khalil care pune latul pentru 2 la 0. La adăpostul avansului dublu pe tabelă, jucătorii Unirii îşi pierd puţin din atenţie şi sunt taxaţi cu cinci minute înainte de final, Darius Badea trimiţând simplu în plasă din opt metri la o fază prelungită de atac în care terenul a făcut ca mingea să-i sară peste picior lui Toma. Dornice să scoată un egal nesperat şi nemeritat, gazdele se aruncă în atac dar o fac haotic, cu mingi înalte trimise la întâmplare, pradă uşoară pentru Soare şi compania. Meciul se încheie cu intervenţia inspirată a portarului Cristică la un şut din lateral expediat de Tudorie şi Unirea rămâne pe locul 2, cu un punct peste CS Tunari, formaţie pe care o va întâlni săptămâna viitoare pe stadionul din Slobozia.

Rezultate complete seria III

Metaloglobus Bucureşti – Înainte Modelu 1 – 0

Astra II – Viitorul Constanţa II 2 – 2

Delta Tulcea – Popeşti Leordeni 2 – 2

Dinamo II – Axiopolis Cernavodă 2 – 2

Viitorul Domneşti – CSM Olteniţa 0 – 1

Petrolistul Boldeşti – Unirea Slobozia 1 – 2

CS Tunari – Arsenal Malu 3 – 0

– echipa Arsenal Malu s-a retras din campionat şi va pierde la „masa verde” toate meciurile din retur

Related posts