Favorite Social 

SEMNE BUNE ANUL ARE:
Impozite mai mari în cartierul Gării Noi din Slobozia!

MAJORĂRI. O parte dintre cei care deţin locuinţe în celebrul cartier al tinerilor din municipiul Slobozia vor fi taxaţi suplimentare la impozitul aferent clădirii şi terenului pentru anul 2017.

Primăria Slobozia a anunţat pe site-ul instituţiei că au fost modificare încadrările zonale pentru mai multe străzi din cartierul destinat tinerilor în zona de Nord a municipiului reşedinţă de judeţ, un cartier început acum zece ani şi care se află departe de a se încheia prea curând. În ciuda lipsurilor evidente în ceea ce priveşte accesul la condiţii de conform urban, cei mai norocoşi dintre locatari, şi anume cei care au la poartă o serie de utilităţi publice, sunt şi ghinionişti în egală măsură atunci când vor avea de achitat impozitele aferente pentru anul în curs!

 

Apă, gaze şi curent, condiţii de lux

Potrivit legislaţie în vigoare, Primăria Slobozia a aprobat încă de la finalul anului 2016 o hotărâre prin care se stabileşte zonarea terenurilor situate în intravilanul municipiului Slobozia. Pentru că nu toţi locuitorii din cartierul „Gării Noi” au aflat de noile impozite, primarul Adrian Mocioniu le-a transmis negru pe alb că actualul Cod Fiscal prevede patru zone (A, B, C şi D) şi delimitarea acestora în intravilanul unităţii administrativ-teritoriale. Zonarea intravilanului municipiului s-a făcut funcţie de existenţa reţelelor utilitare, a poziţiei terenului faţă de centrul localităţii precum şi de alte elemente specifice unităţii administrativ-teritoriale, pe baza documentaţiilor de amenajare a teritoriului şi de urbanism, a registrelor agricole şi a evidenţelor cadastrului imobiliar-edilitar. „Pe anumite străzi din Cartierul “Garii Noi” s-­au produs modificări asupra caracteristicilor generale datorate îmbunătăţirii şi modernizării infrastructurii, fapt ce a condus la o evaluare a indicatorilor de zonare, respectiv la încadrarea acestor străzi în zone superioare de impozitare (din zona D în zona C).”, le transmite primarul Mocioniu locatarilor din cartier.

Pentru stabilirea fiscală a zonelor s-­au avut în vedere următoarele criterii de departajare (utilităţi): reţea de apă, reţea de canalizare, reţea de energie electrică, reţea de gaze, asfalt, distanţa faţă de centrul localităţii. Zona de impozitare D ­este pentru străzile unde nu există utilităţi, zona de impozitare C­ este pentru străzile cu două tipuri de utilităţi (ex. reţea de apă şi reţea de energie electrică), zona de impozitare B ­ este pentru străzi unde există 4 tipuri de utilităţi (ex.: reţea de apă, reţea de energie electrică, reţea de gaze şi reţea de canalizare) iar în zona de impozitare A­ sunt acele străzi pe care există toate utilităţile. Trecerea de la zona de impozitare D la zona de impozitare C presupune majorarea impozitului/taxei pe teren de la 0,1410 lei/mp/an la 0,2668 lei/mp/an. Pentru zona de impozitare C impozitul/taxa pe teren este de 0,4215 lei/mp/an, iar pentru zona A impozitul/taxa pe teren este de 0,6042 lei/mp/an. În aceste condiţii, în cartier vor fi situaţii în care locuinţe amplasate una lângă alta vor fi impozitate diferit doar pentru că străzile ce trec prin faţa lor au sau acces la utilităţi publice.

Related posts