Favorite Social 

Stația de taxare de la Fetești, modernizată cu 37 milioane lei

Stația de taxare Fetești de pe Autostrada Soarelui va fi modernizată în următorii doi ani cu scopul fluidizării traficului în sezonul estival.

Stația de taxare de la Fetești are alocat un buget de 37 milioane lei din partea CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Compania în conturile căreia intră taxa de pod de peste brațul Borcea (la Fetești) și Dunăre (la Cernavodă) a lansat licitația pentru modernizarea Agenției de încasare.

Proiectul, intitulat „Modernizarea Agenției de încasare Fetești si identificarea soluțiilor de taxare pentru fluidizarea traficului și reducerea timpilor de așteptare prin limitarea acțiunii factorului uman” are o valoare maximă de 37.869.678,54 lei, cu TVA.

CNAIR vrea ca în maxim doi ani la stația de taxare de la Fetești să fie operaționale încă 6 benzi de circulație față de cele actuale, cu scopul de a reduce timpii de așteptare mai ales în sezonul estival, atunci când, deseori, se formează cozi de autovehicule pe lungime de câțiva kilometri.

Prin modernizarea agenției de încasare, respectiv extinderea cu 6 benzi, se va îmbunătăți accesul pe podul de la Fetești peste brațul Borcea pe ambele sensuri de mers, se vor îmbunătăți condițiile de deplasare, se vor micșora timpii de așteptare și costurile do operare ale vehiculelor.”, promite CNAIR.

Ofertele financiare se depun până pe data de 21 ianuarie 2021 iar durata de execuție a contractului de modernizare stație de taxare Fetești este de 2 ani, din care 8 luni și jumătate pentru proiectare și 15 luni și jumătate pentru execuție.

Related posts