Favorite Politică 

Ștefan Mușoiu: „Liberalii trebuie să treacă la fapte pentru că vorbele nu le plătesc românilor facturile la energie”

Ștefan Mușoiu, parlamentar social-democrat de Ialomița, spune că PSD este sătul de promisiunile și de scuzele PNL.

Președintele executiv al PSD Ialomița, Ștefan Mușoiu, insistă alături de toți colegii săi social-democrați ca liderul PNL, Florin Cîțu, să îi solicite ministrului Energiei, Virgil Popescu, să intervină printr-o Ordonanță de Urgență ca să reglementeze cât mai rapid prețurile pentru toate formele de energie.

Se apropie cu pași repezi 1 aprilie, data la care expiră actualele măsuri de plafonare/compensare, iar ministrul Energiei refuză să ia alte noi măsuri astfel încât să ne protejăm și populația, dar și agenții economici.

Modul PNL de a se eschiva să ia decizii ferme nu oferă predictibilitate și, dacă nu pune pe fugă și mai mulți investitori, ajung costurile ireal de mari de producție, generate de scumpirea tuturor carburanților, să le închidă afacerile.

Și asta înseamnă creșterea necontrolată a șomajului, plus un val de probleme sociale pe care le provoacă acest fenomen.”, subliniază Mușoiu.

Deputatul PSD susține că populația și economia au nevoie disperată din nou de protecție venită din partea statului în fața evoluției sălbatice a prețurilor la gaz, curent și combustibili.

Adoptarea unei Ordonanțe de Urgență pentru reglementarea prețurilor la energie și gaze naturale este esențială pentru consolidarea economiei naționale.

Pe de-o parte venim în sprijinul tuturor consumatorilor, iar pe de altă parte, producătorii din România sunt cei care contribuie la fortificarea economiei care trebuie să facă față, mai nou, și provocărilor generate de războiul din Ucraina.”, a adăugat președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor.

Liber de la Uniunea Europeană pentru prețuri mai mici!

Ștefan Mușoiu se declară cu atât mai mult contrariat de tergiversările fără sens, venite dinspre PNL, privind emiterea OUG pentru reglementarea prețurilor tuturor formelor de energie, mai ales că aceasta este oficial permisă în Uniunea Europeană.

Vorbele nu rezolvă nimic. Iar faptele PNL tot întârzie să se concretizeze! Au trecut multe săptămâni de când însuși premierul a cerut soluții ministerului Energiei, soluții care întârzie nepermis de mult.

La rândul nostru, noi, cei de la PSD am prezentat mai multe variante pentru combaterea creșterii prețurilor la energie și gaze naturale, iar multe dintre acestea au fost agreate la nivelul Guvernului și al coaliției de guvernare.

Așadar, aceste amânări, venite dinspre Virgil Popescu și acceptate de Florin Cîțu, nu-și au deloc rostul, nu au decât efecte distructive pentru români și pentru economie.”, și-a exprimat indignarea președintele executiv al PSD Ialomița.

Deputatul PSD a mai arătat că potrivit legislației UE, „Comisia Europeană confirmă posibilitatea reglementării prețurilor și a mecanismelor de transfer pentru a proteja consumatorii și economia noastră.

Cadrul juridic al pieței de energie electrică, și în special articolul (5) din Directiva energiei electrice le permite statelor membre, în circumstanțele excepționale actuale, să-și extindă schemele de sprijin și să stabilească prețuri cu amănuntul pentru gospodării și microîntreprinderi”.

Related posts