Administrație Favorite Finanţări Sănătate 

Contractul de execuție a lucrărilor la UPU Slobozia a fost semnat

Contractul de execuție a lucrărilor la Unitatea de Primirii Urgențe a Spitalului Județean Ialomița a fost semnat joi la Consiliul Județean.

Contractul de execuție a lucrărilor la UPU Slobozia a fost semnat de președintele Marian Pavel și de reprezentanții firmelor de construcții ce vor executa lucrările.

Este vorba de asocierea dintre SC Proton Impex 2000 SRL și Luxuria Aedificium SRL.

Proiectul vizează modernizarea, extinderea și dotarea UPU din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, scopul fiind de a contribui la asigurarea distribuției teritoriale echilibrate a serviciilor medicale de urgență prin preluarea pacienților de la nivel local care nu pot fi tratați în sistem ambulatoriu.

Investiția vizează creșterea calității actului medical, scăderea numărului de pacienți redirecționați, precum și scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament ca urmare a dotării și instrumentării la standarde europene.

Ce lucrări se execută la UPU Slobozia

  • Lucrări de extindere – la finalul lucrărilor Unitatea de Primiri Urgențe va avea suprafață construită totală de 961 mp (321 mp menținuți din existent și 640 mp din extinderea propusă), la care se va adăuga o nouă copertină peste zona de acces a ambulanțelor, cu o suprafață de 122 mp.

  • Lucrări de modernizare și recompartimentare în așa fel încât să se asigure spațiile și fluxurile necesare. Se va realiza astfel creșterea accesibilității populației din județul Ialomița la servicii medicale de calitate, moderne și eficiente, creșterea capacității de primire urgențe și de răspuns la nevoile cetățenilor.

  • Dotarea cu echipamente specifice pentru facilitarea desfășurării activității și îmbunătățirea actului medical, realizându-se scăderea numărului de pacienți redirecționați din cauza lipsei dotărilor necesare, scăderea timpului necesar pentru diagnosticare și tratament ca urmare a dotării și instrumentării la standarde europene.

Durata de execuție a lucrărilor este de 19 luni iar valoarea contractului de execuție lucrări și dotări este de 8.329.502,41 lei (TVA inclus).

Proiectul „Modernizarea, extinderea și dotarea Unității de Primire Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia“ este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale – Operațiunea B – Unități de primiri urgențe.

Related posts