Favorite Politică 

Ștefan Mușoiu: „Presiunile, schimbările și provocările mondiale continuă, iar pe noi ne obligă să pregătim România „verde” și digitalizată!”

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, țintește să îmbunătățească politicile de coeziune ale Uniunii Europene, destinate României.

Ștefan Mușoiu, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, și-a propus să informeze populația privind oportunitatea etapelor viitoare pe care le vom parcurhe, astfel încât să beneficiem de cât mai multe avantaje.

Deputatul ialomițean PSD a organizat, în acest sens, o dezbatere amplă în colaborare cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene şi cu Grupul S&D din Parlamentul European, reprezentat de vicepreședintele Rovana Plumb.

Alături de Comisarul pentru Coeziune și reforme, Elisa Ferreira, de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, precum și de alți reprezentanți ai guvernului, autorităților locale, societății civile și patronatelor.

Ștefan Musoiu a schițat o serie de răspunsuri pentru noile exigențe inerente externe, precum politica de coeziune a viitorului, reconcilierea tranziţiei industriale cu provocările teritoriale, transformarea verde şi digitală, finanţate din fonduri europene.

„Acest demers al meu, comun cu doamna europarlamentar Rovana Plumb, s-a dovedit deosebit de util pentru că am reușit să adunăm o serie de propuneri și foarte multe reflecții în acest scop de care se vor ține cont la Bruxelles grație Comisarului portughez pentru Coeziune și Reforme. Cât privește efectele acestei reuniuni pe plan intern, și acestea sunt la fel de importante.”, susține deputatul PSD ialomițean.

Ştefan Muşoiu: „Tranzițiile ne vor schimba integral și benefic modul de viață”

Ștefan Mușoiu declară că, din cauza extremiștilor care marșează pe euroscepticism, pentru mulți români aceste perspective pot genera temeri nefondate.

„Tocmai prin astfel de consultări putem să ne asigurăm că politicile de coeziune ale Uniunii vor crea mai multă solidaritate și ne vor oferi suportul pentru creștere economică, dar și echilibrul financiar, indiferent în ce țară comunitară sau în ce regiune locuim. Vă dau asigurări că în acest mod nicio zonă a oricărui stat european nu va risca să fie lăsată în urmă, iar fiecare cetățean european se va bucura de avantaje egale.”, punctează președintele executiv al PSD Ialomița.

„Prin acest prim dialog constructiv, precum și prin intermediul viitoarelor discuții pe aceste teme, trebuie să explicăm atât costurile, procedurile acestor procese privind transformarea verde și digitalizarea, dar și beneficiile de care ne vom bucura pe viitor. Această tranziție industrială va schimba modul în care trăim, locuim, muncim, călătorim, ne construim casele, ne facem cumpărăturile, într-un cuvânt ne organizăm viețile. E adevărat că, pe viitor, aceste acțiuni le vom face diferit, însă va fi strict în favoarea noastră.”, subliniază președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor.

Toate regiunile de dezvoltare trebuie să devină atractive

Parlamentarul ialomiţean accentuează că „…politicile de coeziune sunt instrumentele de care putem face uz pe termen lung, ce se completează cu Planurile Naționale de Redresare și Reziliență pentru că ele te leagă de destinatarii lor finali, în timp ce Planurile sunt mult mai flexibile și se adaptează mecanismelor de implementare a acestor politici”.

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor mai anunță că prin susținerea tranziției industriilor, se va reuși scoaterea și a celor 6 din cele 8 regiuni de dezvoltare ale țării din capcana care le face neatractive pentru noi investiții.

„Fiecare regiune trebuie să găsească o formulă a propriului succes și să o susținem prin aceste politici. Se lucrează în guvern pe programe de finanțare pentru cele 8 regiuni și se are în vedere ca investițiile viitoare să fie condiționate de păstrarea locurilor de muncă actuale și de inițierea cât mai multora noi, în baza mapării meseriilor viitoare, rezultată grație transformării digitale. Vom mai urmări și bunăstarea persoanelor și prin garantarea accesului la servicii publice superioare. În UE, nu vom mai avea contributori și beneficiari, ci câștigători neți.”, a mai apreciat Ștefan Mușoiu.

Related posts