Favorite Politică Social 

Ștefan Mușoiu: „PSD lansează un nou pachet de sprijin pentru români”

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, spune că pe lângă majorarea pensiilor și salariului minim plafonarea prețurilor la energie trebuie să se extindă până la doi ani.

Ștefan Mușoiu anunță că PSD vine cu un nou pachet de măsuri necesare depășirii crizei energetice, a celei economice și a tuturor efectelor generate de pandemie.

Social-democrații propun o serie de hotărâri favorabile atât populației cu probleme financiare, cât și pentru susținerea companiilor românești.

PSD vrea o majorare de cu cel puțin 10% a punctului de pensie”

Președinte executiv al PSD Ialomița, Mușoiu afirmă că la baza acestui nou pachet stă principiul de a face o distribuție justă și echitabilă a resurselor către cetățenii care o duc greu, dar și în vederea susținerii și chiar a redresării economiei.

Pentru că această criză o putem traversa doar împreună, iar PSD nu va lăsa niciodată pe nimeni în urmă, susținem ferm majorarea la cel puțin 10% a punctului de pensie de la 1 ianuarie, peste obligația legală de +5,1%, asfel încât să se ajungă la punctul de 1.745 lei, iar a salariului minim, de la aceeași dată, tot la 3.000 de lei brut, respectiv de la 1.524 lei la 1.867 lei net.”, explică deputatul PSD.

Ștefan Mușoiu își nuanțează spusele subliniind că, în acest fel, Guvernul poate determina și mediul privat să crească retribuțiile lunare, mai ales că statul se angajează că nu va percepe taxe pe cei 200 de lei din creșterea de 450 de lei a salariului minim brut.

Cât privește firmele românești, PSD va continua să aloce sprijin prin diverse programe, având în vedere că IMM-urile generează 50% din PIB-ul intern și aproape 70% din profituri.

Priorități PSD: Reglementarea pieței energiei și noi proiecte rutiere și feroviare strategice

PSD va milita pentru reglementarea pieței energiei pe termen mediu, de cel puțin 2 ani, astfel încât populația să fie cu adevărat protejată de orice fluctuații pe bursă și să poată plăti aceleași prețuri, stabilite în primăvara acestui an. De asemenea, spitalele, școlile, grădinițele, căminele de copii și bătrâni vor plăti 1 leu/KWh indiferent de consum, iar IMM-urile și firmele din industria alimentară vor beneficia de compensarea a 85% din consumul de energie.”, susține președintele executiv al PSD Ialomița.

Ștefan Mușoiu dă asigurări că PSD va continua și investițiile în proiectele rutiere și feroviare strategice, ba chiar și că vor fi semnate noi contracte pentru secțiunile din A8, finanțate prin PNRR.

Pe de altă parte, social democrații vor să revigoreze și sistemul de educație și să-i impulsioneze atât pe elevi, cât și pe profesori pentru noi performanțe la olimpiadele internaționale prin majorarea cuantumurilor premiilor de excelență. Astfel, aceste recompense vor ajunge și la 10.000 de euro.

În privința surselor de finanțare, ne referim doar la creșterea punctului de pensie, pentru că majorarea salariului minim are un impact pozitiv, mai exact aduce venituri suplimentare la bugetul de stat, plus că s-au înființat noi locuri de muncă, în urma investițiilor publice și a schemelor de ajutor de stat pentru companii.

Așadar, majorarea punctului de pensie se va susține pe creșterea gradului de colectare a contribuțiilor sociale, aferente salariilor în urma incriminării patronilor evazioniști, precum și pe efectele determinate de sporirea veniturilor din contribuțiile la bugetul de pensii, în urma măsurilor fiscale realizate de guvern la 1 iulie.”, a explicat președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Ștefan Mușoiu, de unde vin banii pentru aceste forme de sprijin.

Related posts