Agricultură Eveniment Favorite Social 

Muzeul Național al Agriculturii vă invită la „Pâinea și Vinul”

Muzeul Național al Agriculturii organizează a patra ediție a manifestării „Pâinea și Vinul”, tematică promovată încă din anul 2011.

Muzeul Național al Agriculturii vă invită, în perioada 16-18 septembrie 2022, la cea de-a IV-a ediţie a manifestării complexe Pâinea și Vinul.

O tematică promovată încă din 2011, când la Slobozia s-au desfăşurat lucrările celui de-al XVI-lea CONGRES INTERNAŢIONAL AL MUZEELOR DE AGRICULTURĂ.

PÂINEA ŞI VINUL – Corespondenţe istorice, etnologice, tehnologice şi culturale”, a avut un larg ecou în mass-media naţională şi locală, dar s-a bucurat şi de un interes deosebit arătat de participanţi și reprezentanţi ai muzeelor de agricultură din întreaga lume.

Pâinea și Vinul, ediția 2022

Programul manifestării cuprinde deschiderea expoziției „Din bucătăria de ieri și de azi”, atelier de împletit spice de grâu, demonstraţii practice de copt pâine la ţest şi la cuptor tradiţional, ce va fi oferită spre degustare tuturor celor prezenţi, precum şi un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul folcloric „Doina Bărăganului” al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Tradițiilor Populare Ialomița.

Timp de trei zile, Muzeul Naţional al Agriculturii propune vizitatorilor de toate vârstele o atmosferă de toamnă bogată, la un târg autentic românesc, o întâlnire cu gospodari din toate colțurile ţării, care încă duc mai departe tradiția locală şi care au ajuns să dobândească renume și în Uniunea Europeană şi în multe alte locuri din lume.”, explică Gheorghe Petre, managerul Muzeului Național al Agriculturii.

La Târgul de produse tradiţionale româneşti, şi-au anunţat participarea unii dintre cei mai renumiţi producători locali (miere, prăjituri tradiționale, flori, împletituri din spice de grâu) şi din ţară (Brașov – brânzeturi, pastramă; Buzău – cârnați de Pleșcoi, carne; Vrancea – must, fructe; Harghita – kurtos-kolac; Prahova – vin de la Domeniile Dealul Mare, bijuterii; Călărași – sucuri naturale, dulceață, gem, lavandă, produse din lavandă; București – artizanat).

Related posts