Favorite Politică Social 

Ștefan Mușoiu: „PSD nu va renunța să reechilibreze România pas cu pas”

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, consideră că PNL a susținut doar peticirea temporară a cadrului fiscal.

Blocarea reformelor privind cadrul fiscal, propuse de PSD, de către PNL nu i-a descurajat deloc pe social-democrați. Din contră, aceștia se declară și mai hotărâți să lucreze la noi măsuri pentru reechilibrarea definitivă a României prin impunerea celor mai prompte și adecvate hotărâri.

Președintele executiv al PSD Ialomița, Ștefan Mușoiu, a precizat că PSD a prezentat, în Executiv, o reformă mai amplă a cadrului fiscal, însă partenerii de guvernare au acceptat doar câteva măsuri necesare momentului, nu și viitorului României.

Chiar dacă liberalii au ales doar anumite propuneri ale noastre, PSD a reușit să convingă coaliția să accepte o serie de modificări privind fiscalitatea, care vor avantaja strict populația cu venituri mici.

Și aici vorbim despre noi reglementări privind creșterea protecției angajaților în fața angajatorilor, prin impunerea limitării la 33% a beneficiilor la salarii, prin impozitarea adecvată a contractelor cu jumătate de normă, și până la o serie de impozite și taxe, care vor contribui la reducerea consumului nociv de alcool și tutun, sau despre impozitarea adecvată a tranzacțiilor imobiliare și a celei privind clădirile.”, dă asigurări Ștefan Mușoiu.

Deputatul ialomițean subliniază că vor fi descurajate vânzările speculative care alimentează scumpirile prin creșterea impozitării acestor tranzacții, dar și că nu vor fi afectați cumpărătorii care au nevoie de o locuință.

Se vor menține facilitățile pentru programul ”Prima Casă”. Nimeni nu trebuie să-și facă griji în sensul acesta! Nici mediul de afaceri care lucrează corect, și nici cei care își doresc să-și ia o casă.

Prin această serie de noi reglementări, noi încurajăm agenții economici la reinvestirea profitului prin ușoara majorare a impozitului pe dividende de la 5% la 8%, la fel cum generăm echitate socială și în ceea ce privește aplicarea de TVA de doar 5% la alimentele pentru restaurante și catering, față de TVA de 9%, plătită de cei cu venituri mici pe alimentele cumpărate din magazine.”, explică Ștefan Mușoiu.

Cei 50 de bani pentru carburanți nu-și ating scopul

Președintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Ștefan Mușoiu, se declară nemulțumit de măsura impusă de liberali privind subvenționarea cu 50 de bani a carburanților.

Astfel de compensări sau reduceri de TVA sau accize nu își ating scopul, dacă nu se intervine și cu o plafonare a prețurilor, care să oblige operatorii să transfere beneficiul acordat de stat în prețul plătit de consumatorul final. Până acum, în toate țările în care statul a compensat prețurile sau a redus taxele pe carburanți a existat o perioadă scurtă, de 2-3 săptămâni, în care prețurile la pompă au fost mai mici, după care s-a revenit la nivelul existent înainte de aplicarea măsurii. Dar cel puțin pe termen scurt este bine că prețurile vor scădea la consumatorul final”, își argumentează Mușoiu poziția.

Acesta mai spune că, dacă după o anumită perioadă, prețurile la carburanți vor reveni la nivelul din prezent, PSD va pune din nou pe masa coaliției soluțiile privind plafonarea prețurilor la pompă sau limitarea adaosului pe tot lanțul comercial.

Ștefan Mușoiu: ”Am blocat închiderea centralelor pe cărbune!”

PSD a împiedicat închiderea sau desființarea centralelor pe cărbune până în momentul în care acestea vor fi înlocuite cu altele echivalente, care să producă aceeași cantitate de energie.

Nicio unitate de producție de energie pe bază de lignit sau huilă nu va fi închisă până când nu se pun în funcțiune alte unități de producție pe bază de gaz, energie nucleară sau din surse de energie regenerabilă.

PSD susține categoric toate politicile de diminuare a poluării și de tranziție către o economie decarbonificată, unul dintre obiectivele majore pentru toate statele membre ale UE, motiv pentru care unele unități de acest gen vor fi trecute în conservare, putând fi redeschise în caz de necesitate.”, a mai arătat Mușoiu.

Related posts