Favorite Sport 

România, locul 7 în Europa! Mesajul dureros de sincer al lui George Cosac, președintele Federației Române de Tenis

România a terminat turneul final de tenis de câmp fete 14&Under pe locul 7, după ce a învins în ultimul meci selecționata din Franța.

România a mers la turneul final EUROPEAN JUNIOR CHAMPIONSHIP – TENNIS EUROPE din postura de câștigătoare a turneului semifinal ce a avut loc la Slobozia, pe terenurile Tenis Con și CSM Unirea Slobozia.

Starea de oboseală acumulată de echipa formată din Alexia Ioana Tatu, Maia Ilinca Burcescu și Giulia Safina Popa după semifinala cu Suedia și, mai ales, finala câștigată cu Marea Britanie, coroborată cu deplasarea în Italia, și-a spus cuvântul.

România a fost depășită clar în primul meci de Letonia, scor 0 – 3, și a pierdut apoi a doua partidă la mare luptă cu Serbia, scor 1 – 2.

Fetele noastre au evitat însă ultima poziție la turneul final după ce au învins Franța, scor 2 -1.

George Cosac, mesaj dur la adresa guvernanților

George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, aflat la Slobozia în ziua finalei cu Marea Britanie, a avut numai cuvinte de laudă la adresa jucătoarelor, antrenorului dar, mai ales, a celor pe umerii cărora se clădește performanța în tenisul de câmp.

Înainte de toate trebuie felicitați organizatorii turneului de la Slobozia, oameni care au pus suflet în această acțiune și care au amenajat terenuri de tenis perfecte pentru o competiție europeană. Prin joc, fetele au arătat că au valoare iar victoria din finala cu Marea Britanie a venit ca o încununare a muncii și seriozității echipei.”, a spus Geoge Cosac.

Președintele Federației Române de Tenis nu a ratat ocazia de a arăta cu degetul spre guvernanții care lasă în continuare sportul românesc la statutul de Cenușărească bugetară.

El a dat exemplu diferența colosală dintre bugetul Federației de Tenis din Marea Britanie și tot bugetul alocat sportului românesc.

Noi tragem cu apă și ceilalți sunt la nivel de supersonice. Aceasta este diferența dintre România și Marea Britanie, spre exemplu, atunci când vine vorba de tenis de câmp. (GEORGE COSAC, președinte FRT)

Din nou sportul românesc a luat-o cu mult înaintea sprijinului de care se bucură din partea statului. Dacă bugetul alocat Ministerului Sportului de la noi, pentru cele 73 de federații, este de circa 20 – 25 milioane dolari, doar Federația de Tenis din Marea Britanie are anual cel puțin 150 milioane lire sterline, cu 350 angajați și șapte centre naționale. Și, iată, pe teren, România a depășit Marea Britanie.”, a adăugat Cosac.

Ce inițială vrea să introducă George Cosac în sigla Federației Române de Tenis

Președintele FRT spune că performanțele din tenisul de câmp din România nu ar fi posibile fără eforturile financiare colosale ale părinților copiilor care se luptă să țină piept marilor forțe în competițiile europene pe echipe ori individuale.

Copiii din România, cu suportul părinților în cea mai mare parte, oameni care merită tot respectul, reușesc să se lupte de la egal la egal cu sportivii din alte țări, sprijiniți din toate puncte de vedere.

Eu aș introduce în sigla Federației Române de Tenis litera P de la Părinți. Este un adevăr și de aceea sunt extrem de revoltat și tot timpul mă cert cu guvernanții. Ei nu înțeleg să vină alături de părinți atunci când este cu adevărat nevoie. Este ușor să te prezinți direct la aeroport și să te lauzi cu performanțele lui David Popovici deși nu ai contribuit cu nimic la realizarea lor.”, a concluzionat George Cosac.

Related posts