Favorite Politică 

Ștefan Mușoiu: PSD se opune abuzurilor de putere făcute de Cîțu

Ștefan Mușoiu, deputat PSD de Ialomița, militează alături de colegii din partid pentru gratuitatea testării tuturor românilor.

Ștefan Mușoiu, deputat PSD, atrage atenția că impunerea prezentării certificatului verde care să ateste existența vaccinului trebuie aprobată de Parlament, nu de către Guvern.

Tentativa Guvernului de a impune aplicarea certificatului verde prin Hotărâre de Guvern sau printr-o Ordonanță de Urgență reprezintă un abuz care va provoca haos și va aduce și mai multă neîncredere publică în vaccinare pe de-o parte, iar pe de altă parte acest aspect poate fi normat strict printr-o lege adoptată de Legislativ., afirmă Mușoiu.

Mușoiu: Țara nu mai poate fi închisă ca în stare de urgență

Președintele executiv al PSD Ialomița își nuanțează afirmațiile invocând Constituția, precum și precedentele constituționale pe teme similare privind legile organice cât și încălcarea principiului nediscriminării.

Creșterea accelerată a numărului de îmbolnăviri, a cazurilor de la ATI impun măsuri serioase de prevenție și control. Dar țara nu mai poate fi închisă ca în starea de urgență. Însă deciziile care se impun trebuie să fie adecvate și mai ales deplin legale.

Soluția corectă este un proiect de lege dezbătut și adoptat în Parlament! Doar astfel măsurile propuse ar putea trece testul discriminării, după cum apreciază și președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării., atenționează parlamentarul social-democrat.

Ștefan Mușoiu mai susține și că, cităm: „Legea 55/2020 privind starea de alertă nu reglementează expres aceste restricții privind accesul condiționat în restaurante sau la evenimente, deci nu poate fi temei legal pentru impunerea lor, iar modificarea ei nu se poate face prin OUG.

Guvernul știa demult că România trebuie să fie în acord cu realitatea europeană în privința certificatului verde, dar în loc să pregătească, să prezinte public și să promoveze din timp, în Parlament, actul normativ necesar, a pierdut ultimele 3 luni cu campanii electorale absurde care n-au nicio legătură cu problemele oamenilor., a concluzionat deputatul PSD.

Related posts