Agricultură Eveniment Favorite 

ZIUA PORUMBULUI: Un hibrid de porumb a scos o producție de 13 tone la hectar

ZIUA PORUMBULUI, ediția 2021, a fost locul unde cele mai performante soiuri de porumb au fost prezentate producătorilor agricoli.

ZIUA Porumbului, ediția 2021, a avut campion un hibrid care a dat o producție de 12,95 tone de porumb la hectar.

Performanța este cu atât mai notabilă având în vedere că sola cultivată cu hibridul KWS Durago nu a primit niciun strop de apă în plus față de apa de ploaie.

63 hibrizi de porumb prezentați la ZIUA PORUMBULUI 2021

KWS Adonisio a fost pe primul loc cu o producție de 11,7 tone la hectar în categoria hibrizilor din grupa 300 – 349 FAO în vreme ce KWS Advisio s-a plasat pe locul 3 la general cu o producție de 12,64 tone de porumb la hectar.

Ziua Porumbului 2021, eveniment organizat de Asociația Producătorilor de Porumb din România și găzduit de SC ELSIT COM Ciochina, a beneficiat de sprijinul generos al Bayer Crop Science.

Partenerul fermierilor a prezentat la evenimentul din acest an șase hibrizi noi de porumb, soiuri perfect aclimatizate la zona aridă a Bărăganului lipsit de precipitații și lăsat de autorități de zeci de ani fără promisele canale de irigații.

Bayer Crop Science a asigurat tehnologia și produsele folosite pentru combaterea buruienilor dar și cele patru tratamente aplicate solelor demonstrative.

Sutele de fermieri prezenți la evenimentul agricol au putut analiza comportamentul celor 63 hibrizi cultivați la Orezu, toți neirigați, și au primit informații și demonstrații practice de la reprezentanții a 17 companii ce au prezentat semințe și îngrășăminte foliare.

Nu au lipsit companii importante de comercializare a utilajelor agricole, companii specializate în montarea rezervoarelor de motorină în ferme ori cele care se ocupă cu ridicarea din câmp și transportul cerealelor spre depozite ori procesatori. (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA ZIUA PORUMBULUI 2021!)

Nicolae Sitaru: „Anul 2021 este un an bun pentru fermieri”

ZIUA PORUMBULUI a fost și în 2021 cel mai mare eveniment destinat fermierilor, fiind organizat de o asociație de fermieri și găzduit de un fermier, adică de oamenii care trudesc cu adevărat în cultura de porumb.

Mă bucur că ZIUA PORUMBULUI este locul unde mai și învățăm, vedem hibrizi noi, este un eveniment la care oamenii sunt dornici să vină, să se întâlnească și să discute cu alți fermieri, să facă un schimb de experiență privind cultura de porumb. (NICOLAE SITARU, președinte APPR)

Nicolae Sitaru, președintele Asociației Producătorilor de Porumb din România și gazdă pentru al 12-lea an al evenimentului devenit deja tradiție ZIUA PORUMBULUI, nu și-a ascuns bucuria revederii cu fermieri din Ialomița dar și din județele vecine.

Anul 2021 este un an bun pentru fermieri și, din fericire, prețurile ne ajută să obținem o bună rentabilitate nu doar la porumb ci și la celelalte culturi, cele de grâu, rapiță și floarea-soarelui. Putem spune că anul acesta va compensa necazurile provocate anul trecut. Din nefericire sunt și destui fermieri îndatorați cărora le trebuie mulți ani să-și revină după anul teribil 2020.”, a spus Nicolae Sitaru, citat de realitateail.blogspot.com.

Related posts