Eveniment Favorite Social 

Țăndărei: Patru copii spălați cu o substanță toxică. Cu toții au fost trimiși în stare gravă la București

Țăndărei: Patru copii cu vârsta de 1 an, 4 ani, 7 ani și 17 ani au fost trimiși de urgență la Spitalul Grigore Alexandrescu. Cel mic este în stare critică.

O femeie din Țăndărei i-a adus de urgență la Spitalul Orășenesc din localitate pe cei patru copii ai săi.

Cu toții au ajuns la unitatea medicală în stare gravă după ce mama lor i-a spălat pe cap cu o substanță deosebit de periculoasă, folosită de obicei pentru combaterea râiei la oi.

Cel mai mic, în vârstă de doar 1 an, a fost urcat de urgență în Ambulanță și trimis spre capitală. Cum starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid, echipajul medical s-a oprit la Spitalul Urziceni.

Medicii de aici și-au dat seama că este vital ca micuțul să ajungă cât mai repede în Capitală și au solicitat un elicopter SMURD pentru a-l duce cât mai repede la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Spre aceeași unitate medicală au fost trimiși cu alte Ambulanțe și frații săi. Cel de 4 ani este deja în îngrijirea medicilor din capitală, în timp ce frații mai mari urmează a ajunge la același spital.

Mama a recunoscut că i-a tratat de păduchi pe copii cu substanța folosită pentru combaterea râiei la animale

Întrebată ce s-a întâmplat cu cei patru copii, mama a recunoscut că a ales să îi spele cu un insecticid după ce a constatat că aveau păduchi.

Cel mai probabil, ei au fost spălați cu neostomosan, o substanță de uz veterinar ce se poate achiziționa de la magazinele de specialitate.

Aceasta este o soluție concentrată cu efect antiparazitar ce conține două piretroide, foarte active împotriva ectoparaziților ce afectează câinii, pisicile și alte animale domestice.

Insecticidul este folosit pentru prevenirea și tratamentul râiei și a infestațiilor cu păduchi, purici și căpușe. (FOTO: pixabay.com)

Related posts