Favorite Finanţări Social 

Tichete sociale pentru mame cu posibilități financiare reduse

Tichete sociale în valoare de 2.000 lei pentru copilul nou-născut de mame cu venituri mici pot fi obținute în maxim 3 luni de la venirea pe lumea a copilului.

Tichete sociale pentru mame cu posibilități financiare reduse sunt acordate prin Programul Operațional POAD.

În județul Ialomița, în prima etapă au fost acordate 49 de tichete sociale pentru mame din 26 de localități.

Un tichet social are valoarea de 2.000 lei, se acordă o singură dată și poate fi utilizat în termen de 6 luni de la primire.

Cu un astfel de tichet se pot achiziționa produse pentru îngrijirea copilului: scutece, produse pentru toaleta acestuia, articole de vestimentație pentru nou-născut, articole sanitare și medicale pentru mamă și nou-născut.

Acordarea tichetului social pentru persoanele aflate în dificultate reprezintă un ajutor important pentru mamele cu copii nou-născuți din medii defavorizate. Acești bani permit accesul la o îngrijire firească a copilului nou-născut și protejează mamele vulnerabile și dezavantajate social. (MARIN CONSTANTIN, prefect de Ialomița)

Cine poate primi tichete sociale

De tichete sociale în valoare de 2.000 lei pot beneficia în termen de trei luni de naștere mamele care au adus pe lume un copil în anul 2022 și care se încadrează în următoarele categorii:

  • mamele cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat

  • mamele care fac parte din familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei

  • mamele cu dizabilități

  • mamele aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, ale violenței domestice, persoane dependente și/sau care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, stabilite prin anchetă socială

  • mame care nu dețin acte de identitate și care, din acest motiv, nu pot beneficia de drepturile civile

  • mamele minore

  • mamele cetățeni străini sau apatrizi proveniți din zona conflictului armat Ucraina

Related posts