Favorite Politică 

TINEL GHEORGHE: „Ce face Victor Moraru este risipă şi bătaie de joc!”

 

REACŢIE. Deputatul PNL de Ialomiţa a criticat intenţia lui Victor Moraru, preşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, de a plăti 100 de miliarde lei vechi pentru fostul sediul BCR în condiţiile în care judeţul se zbate în sărăcie.

„Vreau să critic dorinţa preşedintelui Victor Moraru de a achiziţiona sediul BCR pentru „uz propriu”, în condiţiile în care altele sunt priorităţile acestui judeţ. Nu poţi să dai 1,8 milioane de euro pentru un spaţiu în condiţiile în care instituţia funcţionează acum într-un spaţiu suficient. Am investit aproape 600 de miliarde lei vechi în parcarea subterană din centru tocmai pentru a avea funcţionarii Consiliului Judeţean unde să parcheze autoturismele iar acum mutăm sediul doar pentru că aşa vrea Moraru. Ce face astăzi Victor Moraru cu banii Consiliului Judeţean este o risipă şi o bătaie de joc, sunt foarte multe proiecte de investiţii pentru care instituţia nu alocă bani!”, a spus deputatul Tinel Gheorghe.

PSD ameninţat cu Tribunalul

El i-a amintit lui Moraru că la fundamentarea bugetului judeţean Primăriile au solicitat în total 1.700 de miliarde lei vechi pentru finanţarea totală sau parţială a unor investiţii de strictă necesitate pentru ialomiţeni iar alocările au fost infime, sunt promise circa 50 de miliarde lei vechi, pe jumătate faţă de costul minim al achiziţiei şi amenajării fostului sediu BCR. „Prin Ordonanţa 6 s-a stabilit programul PNDL 2, acea faimoasă sumă de 30 miliarde lei la nivel naţional prin care s-au solicitat tuturor primarilor din ţară să depună proiecte. Primăriile PNL au depus până în 16 februarie un număr de 64 de proiecte însumând valoarea de 350 milioane de lei. Sunt curios câte dintre aceste proiecte vor fi finanţate de către PSD pentru că nevoia de dezvoltare într-un judeţ ce ocupă unul dintre ultimele locuri la nivel naţional este foarte mare. Nu înţeleg raţiunea pentru care Moraru dă o sută de miliarde pe un sediu în condiţiile în care are nevoie de investiţii de peste 350 de miliarde lei doar în localităţi cu primari PNL, o treime din totalul localităţilor judeţului.”, a adăugat parlamentarul.

Mesaj preluat şi dezvoltat şi de Victor Orban, cel care i-a ameninţat pe mai marii PSD cu procese în instanţă dacă nu finanţează şi proiectele primarilor liberali: „Le atrag atenţia celor din PSD că banii pentru investiţiile locale nu sunt banii pe care îi aduc de acasă Dragnea, Shhaideh, ori mai ştiu eu cine, ci sunt banii strânşi din taxele şi impozitele românilor. Ca atare aceşti bani trebuie să ajungă la susţinerea investiţiilor tuturor comunităţilor locale, indiferent de culoarea politică. În ultimii ani există o discrepanţă uriaşă în ceea ce priveşte alocările de fonduri pentru investiţii, 85% din totalul sumelor alocate au ajuns la primari PSD în condiţiile în care PSD a deţinut doar 40% din totalul Primăriilor din România. Îi avertizez că dacă nu vor respecta criteriile clare ale legislaţiei, PNL va ataca în instanţă Ministerul Dezvoltării şi vom acorda asistenţă juridică primarilor PNL care au depus proiecte ce respectă toate normele şi criteriile legale dar cărora nu li se finanţează proiectele.”

Related posts