Favorite Politică 

TINEL GHEORGHE, PREŞEDINTE PNL IALOMIŢA: „Guvernul neperformant PSD trebuie să plece cât mai repede!”

POZIŢIE. Liderul PNL Ialomiţa critică recent adoptatele măsuri fiscale ale Guvernului Tudose şi consideră că mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat nu reprezintă decât o formă mascată prin care PSD încearcă să-şi ascundă incompetenţa administrativă.

Deputatul PNL Tinel Gheorghe îşi exprimă îngrijorarea faţă de modul în care merg lucrurile în România sub guvernarea PSD. Măsurile fiscale adoptate fără a se ţine cont de calculele experţilor economici şi care au ca efecte imediate aruncarea în aer a cursului leu – euro şi a dobânzilor bancare ce afectează milioane de români cu credite sunt completate nefericit de mutarea contribuţiilor salariale din sarcina angajatorului în sarcina angajatului. O măsură criticată vehement de PNL, partid ce iniţiază o moţiune de cenzură împotriva guvernului neperformant PSD.

Domnule deputat, cum comentaţi recentele măsuri fiscale adoptate de Guvernul Tudose şi, mai ales, trecerea contribuţiilor de la angajator la angajat?

Este o nouă şmecherie pesedistă prin care partidul aflat la guvernare încearcă să-i păcălească pe români că le vor fi mărite salariile cu 25% de la 1 ianuarie 2018. O minciună pesedistă pe care oamenii o vor simţi în propiul buzunar. Pe de altă parte se vor năpsuti asupra mediului privat dacă acolo patronii nu vor mări salariile brute şi vor urla peste tot că aceştia nu vor să respecte legea. Este incredibil ce se întâmpă şi ce face PSD în momentul de faţă, demonstrând atât nepriceperea cât şi impostura administrativă la cel mai înalt nivel. Ei nu sunt capabili să mărească salariile cu 25% aşa cum au promis în campania electorală de anul trecut şi atunci au apelat la această găselniţă, la această şmecherie ieftină, de doi lei, prin care să fie trecute contribuţiile de la angajator la angajat. Toată şmecheria pusă la cale de PSD a fost demontată de calculele analiştilor economici, ale sindicatelor ori ale patronatelor. Consiliul Fiscal a atras atenţia să nu se recurgă la această metodă de calcul a salariilor dar PSD nu ţine cont de părerile avizate şi aruncă România într-o criză naţională ce se va vedea cel mai bine în luna februarie a anului viitor, atunci când oamenii îşi vor primi lefurile pentru ce au muncit în luna ianuarie.

Totuşi, sindicatele au susţinut măsurile economice PSD încă de dinanintea alegerilor parlamentare din 2016…

Aşa este iar acum sindicatele trebuie să-şi asume această susţinere necondiţionată a măsurilor fiscale şi a politicii bugetare a partidului aflat la guvernare care, iată, face cu totul altceva decât a promis în urmă cu un an. Ce susţinea atunci PSD că va face a fost una iar ce măsuri adoptă acum PSD este cu totul altceva. Este o minciună cap-coadă pesedistă, ei doar aşa au câştigat puterea şi au guvernat România, pentru a păcăli încă o dată românii. Iar minciuna va ieşi la iveală atunci când vor fi plătite salariile pe noua formulă de calcul şi se va vedea că salariile nete vor scădea ori vor creşte cu doar câţiva lei, o creştere deja anulată atât de devalorizarea leului în raport cu euro cât şi de creşterea dobânzilor la împrumuturile în lei pe care le au oamenii.

„Este o nouă şmecherie pesedistă prin care partidul aflat la guvernare încearcă să-i păcălească pe români că le vor fi mărite salariile cu 25% de la 1 ianuarie 2018. O minciună pesedistă pe care oamenii o vor simţi în propiul buzunar. Este o minciună cap-coadă pesedistă, ei doar aşa au câştigat puterea şi au guvernat România!” (TINEL GHEORGHE, preşedinte PNL Ialomiţa)

Acesta este motivul iniţierii moţiunii de cenzură împotriva Guvernului PSD?

Moţiunea de cenzură a Partidului Naţional Liberal nu vizează doar această măsură aberantă. Modul de încasare al taxei pe valoarea adăugată, bâlbâiala cu aberantul impozit pe gospodărie, toate aceste tentative ale premierului Tudose de a face praf mediul de afaceri şi economia României. Iar rezultatele economice dezastruoase vorbesc de la sine. Se laudă PSD cu creştere economică dar în schimb vine cu proiecte de creşteri de taxe şi impozite, iar toate aceste trăsnăi nu pot fi lăsate netaxate. Să nu uităm că în zece luni am avut două crize guvernamentale majore: criza din vară cu înlocuirea lui Grindeanu şi criza din toamnă cu schimbarea celor trei miniştri Shhaideh, Plumb şi Cuc pe criterii de neperformanţă. PNL avertizase public PSD şi pe premierul Tudose că nu numai cei trei miniştri sunt neperformanţi, la fel de neperformant este şi ministrul învăţământului, şi ministrul sănătăţii este neperformant, la fel sunt şi ministrul energiei ori cel al economiei, în concluzie tot guvernul PSD este neperformant şi trebuie să plece acasă. Acestea sunt motivele pentru care liberalii iniţiază această moţiune de cenzură.

Credeţi că la moţiune va reuşi PNL să strângă în jurul său suficienţi parlamentari pentru ca moţiunea să treacă?

Vom vedea în perioada următoare ce sprijin vom avea şi dacă partidele ce se declară public de opoziţie sunt dispuse să ia poziţie prin vot împotriva partidului aflat la guvernare. PNL va purta negocieri cu toţi parlamentarii pentru a-i convinge că guvernul Tudose nu este capabil să conducă aşa cum trebuie şi că trebuie să plece. Vreu să-l văd la momentul dezbaterii moţiunii pe Victor Ponta, marele opozant al lui Dragnea şi al PSD, că va avea o intervenţie publică la tribuna Parlamentului prin care să taxeze greşelile guvernului PSD, aşa cum o face acum la toate televiziunile, şi să îndemne colegii din PSD care gândesc ca el să susţină moţiunea. Ar fi cea mai bună dovadă că toate atacurile furibunde la Dragnea nu reprezintă doar o dispută personală cu liderul PSD. Nu trebuie să-i omitem nici pe cei din interiorul PSD care nu sunt de acord cu măsurile adoptate de Guvernul Tudose şi de Liviu Dragnea, sunt mulţi parlamentari social-democraţi nemulţumiţi iar aceştia pot exercita un vot negativ la moţiunea de cenzură.

 

 

Related posts