Favorite Politică 

Tinel Gheorghe: Guvernul PNL a aprobat sprijin de un miliard euro pentru mediul privat

Tinel Gheorghe, președintele organizației PNL Ialomița, a trecut în revistă finanțările aprobate de Guvernul României pentru sprijinirea mediului de afaceri.

Deputatul PNL Tinel Gheorghe este convins că toate măsurile economice luate de Guvernul PNL vor avea ca efect sprijinirea mediului de afaceri într-o perioadă în care pandemia de coronavirus a afectat aproape toate domeniile economice.

Avem 30 milioane euro alocați pentru educația digitală a angajaților, 200 milioane euro granturi pentru antreprenoriatul rural, 42 milioane euro pentru instalarea tinerilor fermieri, 450 milioane euro pe an este schema de ajutor de stat pentru dezvoltare regională.”, a spus Tinel Gheorghe într-o conferință de presă organizată la sediul PNL Ialomița. 

Parlamentarul ialomițean a adăugat că Guvernul a pregătit o schemă de ajutor de stat pentru investițiile noi, de tip greenfield, în valoare totală de 1,5 miliarde euro.

S-a aprobat deja schema de garanții de stat pentru credite pentru companiile ce nu sunt IMM-uri, prin EximBank. Ordonanța de Urgență a fost aprobată în ședință de Guvern, cu un plafon de 4 miliarde lei, iar dacă solicitările vor fi pe măsura așteptărilor suma va crește la 8 miliarde lei. Se estimează un sprijin pentru 600 companii, care însumează în total 500 miliarde lei cifră de afaceri și un număr total de 1,7 milioane angajați.”, a completat Tinel Gheorghe.

Măsurile de sprijin pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii vizează trei direcții. Prima reprezintă garanții pentru investiții, a două granturi pentru repornirea companiilor grav afectate de pandemie și a treia granturi pentru întreprinderile fără angajați, acele firme la care unicul acționar este și angajat și care ar trebui să primească un ajutor nerambursabil în valoare de 2.000 euro.

Guvernul PNL a anunțat alocarea sumei de 1,5 miliarde lei pentru garantare leasing echipamente și utilaje și continuă plata șomajului tehnic și a sprijinului de 41,5% din salariul mediu brut pentru angajații care și-au reluat activitatea în cadrul companiilor.

Related posts