Favorite Politică 

ȘTEFAN MUȘOIU: Copiii nu reprezintă o prioritate pentru actuala putere liberală. Și nici bătrânii.

Ștefan Mușoiu, deputat PSD, acuză Guvernul PNL că a împărțit bugetul după propriile priorități, iar printre acestea nu se regăsesc nici copiii și nici pensionarii.

Ștefan Mușoiu, parlamentar social-democrat de Ialomița, critică modul în care Guvernul României a decis să dubleze alocațiile copiilor nu într-o singură tranșă ci în cinci, ultima dintre ele de la 1 iulie 2022.

În opinia deputatului PSD anunțul lui Klaus Iohannis privind refuzul aplicării legii în vigoare privind alocațiile și pensiile are mai multe semnificații.

Sunt bani pentru ajutoarele de stat acordate băncilor companiilor multinaționale și societăților din domeniul energetic; sunt bani pentru cadourile fiscale acordate acelorași entități; sunt bani pentru tunurile date de firmele PNL la achizițiile de măşti şi de echipamente anti covid19; sunt bani pentru sponsorii PNL, de tipul fraţilor Micula; sunt bani pentru plăți în avans samsarilor imobiliari.”, spune Ștefan Mușoiu.

În schimb, continuă acesta, același Guvern PNL nu mai este la fel de generos când vine vorba de copii și de bătrâni, cărora refuză să le dubleze alocațiile ori să le majoreze cu 40% pensiile.

NU sunt bani pentru 3,6 milioane de copii şi 5,2 milioane de pensionari. În realitate NU banii sunt problema. Niciodată bugetul nu va avea suficienți bani, pentru toată lumea. Esențial este ce faci cu banii pe care-i ai! Ce anume consideri prioritate și în consecință o finanțezi corespunzător. Pentru Iohannis, Orban și PNL, copiii și bătrânii NU sunt o prioritate!”, a adăugat deputatul PSD.

Curtea Constituțională a României a statuat că Guvernul trebuie să se supună deciziilor legiuitorului, adică ale Parlamentului, iar, în acest caz, era obligat să rectifice bugetul de stat şi să prevadă sumele necesare dublării alocaţiilor, din acest an, conform legii.

Gestul de sfidare la adresa Parlamentului nu poate să ducă decât la măsura demiterii guvernului PNL, concluzionează Ștefan Mușoiu, adăugând că PSD a demarat deja acţiunea de strângere de semnături pentru moţiunea de cenzură.

Related posts