Favorite Sănătate 

Tratament cu plasmă pentru pacienții Covid-19 la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia va începe să trateze pacienții gravi infectați SARS-CoV-2 cu plasmă de la donatori vindecați.

Tratamentul cu plasmă pentru pacienții infectați cu Covid-19 se va putea realiza după ce unitatea medicală județeană va fi inclusă în Programul de Studiu de eficiență al tratamentului monitorizat pentru pacienții critici Covid-19 cu plasmă de la donatori vindecați.

Solicitarea făcută de managerul Liviu Patrichi a fost aprobată de către Ministerul Sănătății și de Comisia de Anestezie și Terapie Intensivă și astfel pacienții aflați în stare gravă vor putea beneficia de această terapie în cadrul Secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Slobozia, având în vedere capacitatea și dotările spitalului ce permit desfășurarea programului.

Pacienții COVID-19 vindecați vor fi invitați, în spirit de solidaritate și de susținere în această perioadă dificilă, să doneze pentru bolnavii a căror stare de sănătate sau chiar viață le sunt în impas din cauza virusului. Spitalul va reveni cu detalii în ceea ce privește metodologia de donare.”, a anunțat vineri conducerea unității medicale.

Spitalul Județean de Urgență Slobozia se angajează la respectarea protocolului de studiu și la raportarea datelor din fișa de studiu către responsabilul zonal din specialitatea ATI, Societății Române de ATI și Comisiei de ATI din cadrul Ministerului Sănătății. (FOTO: Virgil Simionescu – Inquam Photos)

Related posts