Favorite Sport 

Unirea Slobozia a umilit-o pe Dinamo București

Unirea Slobozia nu a avut milă de Dinamo și i-a administrat un usturător 5 – 0 după un meci controlat autoritar de la un capăt la celălalt.

Unirea Slobozia i-a arătat echipei Dinamo București, retrogradată din Liga 1, că viața este teribil de grea și în Liga 2 atunci când ai în față o echipă care a terminat pe locul 6 campionatul 2021 – 2022.

Trupa pregătită de Costel Enache a repetat meciul foarte bun făcut la mijlocul săptămânii la Buzău (victorie cu 2 – 0 în fața echipei Gloria Buzău) și nu a avut emoții cu dinamoviștii.

Dinamo a avut o singură ocazie de gol

Dinamo București a vrut să arate în primele minute că este încă o echipă de Liga 1 și a presat în zona mediană pentru a surprinde prin acțiuni purtate cu precădere în banda stângă.

De aici avea să se nască singura ocazie clară a dinamoviștilor în meciul de la Slobozia. Era minutul 15 când o centrare din stânga îl pune în postură de singur cu portarul pe Borușanu însă Contra are o paradă de zile mari și trimite mingea în corner.

Jocul se echilibrează rapid și în minutul 30 începe calvarul pentru oaspeții de la Slobozia. Corner de pe stânga, portarul boxează mingea care ajunge la Ekollo. Acesta este nemarcat la 25 metri și trage în forță punând mingea în vinclu, sub privirile neputicioase ale lui Fara, încremenit pe linia porții.

Unirea Slobozia ridică viteza acțiunilor sale și golul doi vine după încă un sfert de oră de joc: Ibrian se luptă pentru o minge în marginea careului mare, se ridică și centrează din întoarcere iar atacantul Golda trimite plasat cu capul sub transversală.

Unirea poate intra la cabine cu 3 – 0 dar în prelungirile primei părți Ionuț Coadă, lansat excelent în adâncime de Boțogan, trage în portar din postură de unu la unu.

Pofta de gol nu s-a oprit după odihnă

La pauză mai bine de jumătate din echipă este schimbată de Costel Enache însă aspectul jocului nu se modifică. Unirea Slobozia are nevoie de doar 7 minute pentru golul 3: Afalna scapă de doi adversari și îi trimite mingea printre lui Silaghi care înscrie cu un șut plasat pe lângă portar.

Dinamo este în genunchi și nu reușește să lege mai mult de trei – pase spre poarta adversarilor. Golul 4 vine la mijlocul părții secunde, Rus beneficiază de o minge trimisă inteligent peste de Silaghi și trage în forță pe sub portarul Oncescu.

În minutul 79 Rus poate face dubla după ce scapă singur cu Oncescu, mingea trimisă la firul ierbii fiind deviată cu vârful degetelor, suficient cât să ocolească poarta la câțiva centimetri.

Scapă apoi Afalna dar șutul violent este scos în față însă atacantul își ia revanșa în minutul 88 și semnează golul 5 cu un șut în diagonală, mingea intrând în poartă după ce lovește stâlpul din dreapta.

Unirea Slobozia câștigă cu 5 – 0 meciul cu Dinamo București (VEZI GALERIE FOTO AICI!) și continuă să arate ca o echipă incisivă, ambițioasă și decisă să repete isprava din campionatul abia încheiat, un loc în primele 6 în Liga 2.

UNIREA Slobozia: Contra – Ibrian, Dinu, Perju, Toma, Coadă, Cruceru, Bolohan, Ekollo, Boțogan, Golda. După pauză au mai jucat: Ciobanu, Lazăr, Prejmerean, Silaghy, Aflana, Rus, Dorobanțu, Lemnaru, Gârbăcea, Radu. Antrenor: Costel Enache.

Dinamo București: Fara – Amzăr, Ehmann, Patriche, Demici, Țone, Roșu, Lazăr, Gavrilă, Bordușanu, Dinu. Rezerve: Eșanu, Oncescu – Ionescu, Dudea, Chilili, Zamfir, Crețu, Bani, Moura, Florescu, Măgureanu, Ioniță, Șutru. Antrenor: Ionel Augustin.

Related posts