Sport 

Unirea Slobozia, ambiție și atitudine, rezultat pe măsură

Unirea Slobozia și-a adus aminte că știe să joace fotbal și a remizat pe teren propriu cu Universitatea Cluj după un meci în care și-a depășit adversarul.

Unirea Slobozia a revenit la jocul bazat pe ambiție, luptă și atitudine, lucruri cerute insistent de antrenorul Adrian Mihalcea după partida pierdută fără drept de apel cu FC Hermannstadt.

Jucătorii săi l-au ascultat și asta s-a văzut din primul până în ultimul minut al partidei cu Universitatea Cluj, adversarii putându-se declara mulțumiți că au plecat de la Slobozia cu un punct.

Unirea a dat tonul la cântec

Unirea s-a avântat în atac și a avut două ocazii imense în primele zece minute de joc. În minutul 6 Afalna avansează spre centrul careului, îl deschide excelent pe Gherghiceanu care trage însă în plasa laterală din postură de singur cu portarul.

Peste doar două minute, același Afalna intră în viteză pe stânga, driblează doi adversari, centrează în centrul careului de unde Cruceru trimite în bara din dreapta.

Ocazii mari ce aveau să anunțe deschiderea scorului, petrecută în minutul 13: Toma centrează din stânga, Pîrvulescu respinge greșit, Bolohan preia, driblează și centrează în buza careului de 6 metri de unde Afalna nu iartă cu o lovitură de cap.

Oaspeții sunt descumpăniți, nu reușesc mare lucru pe faza ofensivă dar primesc un cadou nesperat în minutul 27. Tescan intră în careu pe dreapta, Coadă îl scapă din marcaj și se așază în fața lui, suficient pentru o cădere și o lovitură de la 11 metri. Trage tare și pe mijloc Edy Fernandez și lui Poiană îi lipsesc 5 centimetri să atingă mingea iar la odihnă se merge la egalitate, scor mincinos față de desfășurarea ostilităților.

Finalul partidei a făcut, parțial, dreptate

Partea secundă începe cum nu se poate mai prost pentru Unirea Slobozia. O greșeală în lanț la 30 metri de poartă l-a adus pe Filip în plină alergare spre poarta gazdelor, oprit prin fault la 25 metri de tânărul Bolohan.

Poiană își dirijează cu atenție zidul dar rămâne împietrit la execuția cu efect a lui Valentin Alexandru, care plasează mingea lângă bară, pe colțul lung.

Unirea Slobozia se aruncă în atac și în minutul 52 Afalna scapă în viteză pe centru, intră în careu, Ilie pune mâna pe el, atacantul cade dar centralul consideră că a fost prea puțin pentru a indica lovitură de la 11 metri.

Universitatea Cluj se retrage apoi în apărarea avantajului minim de pe tabelă și primește sancțiunea cuvenită în minutul 73. Corner executat de Toma, Coadă trimite cu capul, portarul scoate cu greu mingea în față iar Răzvan Greu o împinge în poartă.

Adrian Mihalcea vrea mai mult, îl trimite pe teren pe atacantul Gulceac iar acesta semnează ultima șarjă ofensivă a meciului în minutul 92, mingea ajungând însă în brațele portarului. (Vezi AICI galerie foto de la meci!)

UNIREA Slobozia: Poiană – Ibrian, Dinu, Perju, Toma, Bolohan, Coadă, Cruceru, Greu, Gherghiceanu, Afalna. Au mai jucat: Silaghi, Gulceac, Dorobanțu, Lazăr. Antrenor: Adrian Mihalcea.

UNIVERSITATEA Cluj: Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Pîrvulescu, Filip, Pires, Tescan, Fernandes, Hofman, Alexandru. Au mai jucat: Balgiu, Boiciuc, Ribeiro, Haită. Antrenor: Erik Lincar.

Related posts