Favorite Sport 

Unirea Slobozia câștigă la Dumbrăvița și va juca pentru promovarea în Liga Națională

Unirea Slobozia a învins CSC Dumbrăvița cu 2 – 0 și, cu 34 de puncte acumulate, este matematic în playoff în Liga 2 de fotbal.

Unirea Slobozia și-a respectat statutul de echipă favorită în prima deplasare oficială din 2024 și a câștigat meciul cu CSC Dumbrăvița.

Trei puncte suficiente pentru ca echipa pregătită de Adrian Mihalcea să se bucure pentru o calificare în playoff în Liga 2 cu trei etape rămase de jucat din sezonul regular.

Unirea Slobozia a înscris repede și și-a făcut meciul ușor

Trupa lui Mihalcea a sărit rapid peste sfertul de oră de tatonare și s-a năspustit ofensiv imediat după fluierul de start al meciului. În minutul 11, oaspeții au o lovitură liberă din 18 metri lateral stânga, Purece execută foarte bine și din 6 metri Ionuț Coadă lovește mingea cu capul și o trimite imparabil în colțul din stânga portarului.

Purece are în minutul 17 o incursiune în stânga careului dar șutul său este defectuos și mingea se duce mult peste poartă.

În minutul 34 Unirea Slobozia are cea mai mare ocazie a reprizei: Vlăsceanu trage din sânga careului mic, portarul Trifon respinge greu în față iar tânărul Dorobanțu ratează ținta din 10 metri.

Până la pauză gazdele preiau inițiativa și dau mari emoții adversarilor. În minutul 39 mingea șutată de Sofran este respinsă în corner de Rusu, execută Ghinescu și Olaru trimite mingea din 8 metri peste poartă.

Gazdele au în prelungiri o nouă șansă, însă mingea trimisă din lovitură liberă de la 22 metri de Olaru pe lângă zid este scoasă în corner de portar.

Gazdele trimit mingea în bară, oaspeții înscriu și își securizează victoria

Partea secundă arată formația CSC Dumbrăvița decisă să egaleze și să reintre rapid în joc. În minutul 67 Ekmekci execută o lovitură liberă de la 23 metri și trimite înșelător, Unirea fiind salvată de bara laterală.

Două minute mai târziu Ristin este nemarcat dar trimite din 13 metri peste poartă pentru ca în minutul 79 Șofran să șuteze pe lângă poartă din stânga careului.

Oaspeții ripostează pe un contraatac purtat în viteză, mingea este aruncată pe culoar printre fundași, Laurențiu Vlăsceanu urmărește și trimite din cădere, portarul respinge în față și mingea sare din jucătorul Unirii Slobozia în poartă.

Experți în securizarea propriei porți (Unirea Slobozia are cea mai bună apărare din Liga 2, doar 6 goluri primite în 16 meciuri) fotbaliștii lui Adrian Mihalcea au închis inteligent culoarele și s-au impus cu 2 – 0.

Unirea Slobozia acumulează 34 de puncte, împarte primul loc cu Corvinul Hunedoara și nu mai poate pierde locul în topul celor 6 ce se vor lupta în playoff în Liga 2 pentru promovarea în prima ligă. (FOTO: CSC Dumbrăvița)

CSC Dumbrăvița: Trifon – Morariu, Scutaru, Zurbagiu, Ghinescu, Ristin, Salhi, Olaru, Sofran, Martinov, Ekmerkci. Au mai jucat: Gladun, Gavra, Paunevici, Nortey, Răuță. Antrenor principal: Cosmin Stan.

UNIREA Slobozia: Rusu – Ibrian, Andreș, Pospielov, Toma, Coadă, Ekollo, Dorobanțu, Purece, Vlăsceanu, Dimitrov. Au mai jucat: Afalna, Dr. Lazăr, Gab. Lazăr. Antrenor principal: Adrian Mihalcea.

Related posts