Sport 

UNIREA SLOBOZIA – CS FĂUREI 2 – 0: Victorie scurtă cu o echipă ambițioasă, suficient pentru primul loc în clasament

FOTBAL, LIGA 3. Unirea Slobozia a câștigat cu 2 – 0 meciul de pe teren propriu cu FC Făurei. O victorie ce completează parcursul fără greșeală din campionat și urcă echipa lui Enache Costea pe primul lor în seria a treia.

Unirea Slobozia și-a luat tare adversarii strânși în jurului lui Bănel Nicoliță într-o echipă CS Făurei care trăiește în liga a treia doar grație ambiției și banilor fostului internațional. Cu patru frați Nicoliță echipa brăileană este o nucă tare pe care dacă nu o apuci cum trebuie nu o poți sparge.

Și Unirea Slobozia de asta s-a ferit și a intrat la turație maximă din primele minute. Trecuseră doar șapte când căpitanul Toma ia o minge solidar în flanc și surprinde pe toată lumea când trimite la firul ierbii în mijlocul careului de unde Danciu șutează plasat la câțiva centimetri de bara laterală.

Gazdele desfac frumos pe extreme și din două-trei pase se ajunge până în zona careului cu faze finalizate fie cu șut, fie cu centrări periculoase dar nefructificate de atacanți.

În mod natural golul pică în poarta oaspeților în minutul 17: același omniprezent Toma, jucătorul meciului, sătul să tot încerce prin combinații să străpungă apărarea supra-aglomerată, își potrivește mingea pe stângul și șutează cu pământul, lucru care-l păcălește pe portarul Aurel Nicoliță.

Unirea Slobozia nu slăbește ritmul și în minutul 22 este rândul cu Chebac să scape prin dribling de doi adversari și să șuteze din interiorul careului puțin peste bara transversală. Cinci minute mai târziu, Ibrian centrează din lateral, mingea este întoarsă spre Toma însă șutul acestuia este reținut de portar.

Imediat Unirea Slobozia este văduvită de o lovitură de la 11 metri: Bănel Nicoliță îl lovește cu brațul în gât pe Moldovan dar centralul fie nu vede, fie nu consideră că este fault și lasă faza să curgă.

Ratează apoi Hertu, minge scoasă în ultimul moment în corner, iar fundașul Lazăr trimite cu capul mingea direct la rădăcina barei laterale, mingea îi revine însă un fundaș scoate de pe linia porții și evită golul.

În ultimul minut al reprizei vulpoiul Toma nu abandonează lupta ce părea pierdută și este faultat chiar la limita careului. Centralul nu ezită și indică punctul cu var, în ciuda protestelor vehemente ale oaspeților. Execută sigur pe el Constantin Toma și Unirea Slobozia pleacă liniștită la cabine.

CS Făurei cu posesia dar fără acțiuni periculoase de gol

La odihnă parcă echipele au făcut schimb de tricouri. În vreme ce Unirea Slobozia intră nepermis de destinsă, CS Făurei pune mingea jos și cu un presing sufocant pune stăpânire pe minge și pe teren. Antrenorul Enache Costea strigă la jucătorii săi dar aceștia parcă nu-l ascultă.

Antrenorul – jucător Bănel Nicoliță este doar cu brațele pe sus, ca un veritabil dirijor, însă partitură nu există și fiecare instrumentist cântă după ureche iar CS Făurei nu pune în real pericol poarta adversă.

Stelică Nicoliță, vârful din coasta apărării gazdelor, are o singură idee de joc, șut din orice poziție dar fiecare dintre cele trei tentative au dus mingea la metri buni fie peste, fie pe lângă.

Din nimic, în minutul 55 Toma ia o acțiune pe cont propriu, scapă de un fundaș, trimite în buza porții, fundașul Apostol respinge până la el și din unghi mingea este trimisă în bară.

Enache Costea încearcă să impulsioneze atacul și îi aruncă în luptă pe Gherasim și Năstase iar primul are șansa de a marca la o fază individuală specifică finalizată cu șut peste transversală.

Unirea Slobozia rămâne din minutul 85 fără Moldovan, eliminat pentru două cartonașe galbene, și gazdele nu se mai gândesc decât să mențină neschimbat scorul în vreme ce oaspeții termină meciul fără a trimite măcar un șut pe spațiul porții.

Fluierul final aduce trei puncte în cont, Unirea Slobozia urcă pe locul 1, la egalitate de puncte, 10, cu CS Afumați, dar cu un golaveraj mai bun înaintea deplasării la Cernavodă pentru un meci cu Axiopolis. (Vezi aici galerie foto de la meci!)

UNIREA Slobozia: Poiană, Comșa, Ibrian, Lazăr, Toma, Lemnaru, Chebac, Danciu, Dumbrăveanu, Hertu, Moldovan. Au mai jucat: Gherasim, Năstase, Bolojan. Antrenor: Enache Costea.

CS Făurei: A. Nicoliță, Niță, Mocanu, B. Nicoliță, Agapie, Perca, Dragomir, Roată, Apostol, Pușcașu, S. Nicoliță. Au mai jucat: Băicoianu și Drezaliu. Antrenor: Ionel Balaban.

Related posts