Educație Finanţări 

PROIECTE AMBIȚIOASE ÎN ÎNVĂȚĂMÂNT: Digitalizarea școlilor se face pe bani europeni

INVESTIȚII. Aproape o sută de milioane euro vor fi cheltuite în cadrul a două proiecte de mare anvergură ce se doresc a schimba fundamental școlile din România.

Sistem informatic de management al școlarității -SIMS”, cu o valoare de 47,63 milioane euro, și „Platforma digitală cu resurse educaționale deschise – EDULIB”, cu o valoare de 48,7 milioane euro, sunt cele două mari pariuri puse de Ministerul Educației Naționale pentru schimbarea la față a învățământului din România.

Fondurile vin de la Uniunea Europeană, prin Ministerul Fondurilor Europene. Primul proiect investițional are ca obiectiv creșterea performanțelor învățământului obligatoriu, reducerea absenteismului, a violenței în unitățile de învățământ și a abandonului școlar prin implementarea unei platforme digitale ce va cuprinde note, frecvență ori situație școlară.

Cel de-al doilea proiect vizează realizarea unei biblioteci virtuale și generarea unui mediu coerent integrat, centralizat, administrat și protejat, specific unui proces educațional modern. În total 5.400 școli din România vor fi dotate cu kit-uri multimedia.

Roxana Mînzatu: „Avem fonduri pentru școală”

Proiectele au fost prezentat la Slobozia de Roxana Mînzatu, ministrul fondurilor europene. „Învățământul românesc are multe, multe nevoi. Cu bani europeni încercăm să ajutăm cât de mult putem. Este nevoie de a digitaliza, de a folosi tehnologii noi și IT-ul atât în procesul de predare cât și în cel de gestionare a școlilor.”, a explicat Roxana Mînzatu.

În același ton, Ștefan Mușoiu, deputat PSD, nu a ratat ocazia de a lăuda proiectele dezvoltate de Guvernul PSD: „Proiectele arată preocuparea Ministerului din perspectiva digitalizării, preocuparea pentru dezvoltarea învățământului. Dincolo de modernizarea infrastructurii educaționale, investiția în personal și implementarea acestor două proiecte cred că reprezintă ținte atinse de guvernul nostru.”

Related posts