Sport 

UNIREA SLOBOZIA – DELTA DOBROGEA TULCEA, SÂMBĂTĂ, ORA 18.00: Cinci echipe se luptă pentru locul secund!

CONFRUNTĂRI. Echipa pregătită de Ion Ionescu  este condamnată să câştige cât mai multe puncte în ultimele trei etape pentru a termina campionatul pe locul 2, poziţie pentru care are patru contra-candidaţi.

Jocul rezultatelor dar şi o decizie a Federaţiei Române de Fotbal au grupat cinci formaţii din serie în poziţiile 2 – 5 la o diferenţă de doar cu un punct! Cu Metaloglobus campioană pe teren încă din tur şi matematic de două etape, campionatul îşi păstrează suspansul până la final, poziţie secundă fiind râvnită pe lângă Unirea Slobozia şi de formaţiile Viitorul 2 Constanţa, Viitorul Domneşti, SC Popeşti Leordeni şi CS Tunari.

Doar un punct din nouă

Unirea Slobozia urca pe locul 2 şi avea trei puncte avans după seria de trei victorii consecutive cu Metaloglobus, Viitorul 2 Constanţa şi CSM Olteniţa şi nimic nu părea să mai împiedice echipa lui Ionescu să termine fără emoţii pe locul secund. A venit însă duşul rece de la nou-promovata Axiopolis Cernavodă, urmat de meciul incredibil de modest de pe teren propriu cu SC Popeşti Leordeni şi doar un punct din deplasarea de la Modelu pentru ca echipa să piardă avansul şi, implicit, locul 2 în favoarea puştilor lui Hagi, avantajaţi de rezultatele directe mai bune la egalitate de puncte, 40. Tot 40 de puncte are şi Viitorul Domneşti, formaţia de pe locul 4 care aspiră la o premieră în istoria participărilor în liga a treia, acelaşi loc 2. Poziţie pentru care se înscrie cu şanse tandemul ilfovean SC Popeşti Leordeni – CS Tunari, formaţii care au în acest moment câte 39 de puncte. În cele trei etape rămase vor conta enorm rezultatele din meciurile directe: Viitorul 2 Constanţa – Viitorul Domneşti, Viitorul 2 Constanţa – CS Tunari şi Unirea Slobozia – Viitorul Domneşti, meci ce va încheia campionatul.

„Cu siguranţă Metaloglobus poate interveni în această luptă, are meciuri cu Tunari şi Popeşti Leordeni, mai sunt şi meciurile directe ce vor cântări enorm la stabilirea ierarhiei finale. Dincolo de alte rezultate cel mai important este ca noi să ne câştigăm meciurile rămase de disputat, cel de astăzi cu Delta Tulcea, apoi în deplasare cu Dinamo 2 Bucureşti şi în ultima etapă pe teren propriu cu Viitorul Domneşti. Sper ca băieţii să se mobilizeze şi să avem din nou o serie cu trei victorii din trei meciuri.”, descrie finalul de campionat antrenorul Ion Ionescu.

Victorie la „masa verde”

SC Popeşti Leordeni este ultima echipă intrată în grupul celor care se luptă pentru locul 2. Echipa ilfoveană care în tur a pierdut pe teren propriu meciul cu Unirea Slobozia fără să joace din cauză că nu a avut medic la stadion la ora partidei a câştigat săptămâna trecută un meci la „masa verde”. Întâlnirea dintre SC Popeşti Leordeni şi Astra 2 Ploieşti, încheiată pe teren cu victoria oaspeţilor cu 3 la 2 a fost analizată de Comisia de specialitate din cadrul Federaţiei Române de Fotbal care a constatat că Astra 2 l-a folosit pe Mădălin Răileanu în stare de suspendare, jucătorul marcând şi un gol din penalti. „Clubul AFC Astra din liga 3 se sancţionează cu forfait (3 – 0 în favoarea echipei SC Popeşti Leordeni) şi i se aplică o penalitate sportivă de 635 lei.”, a decis FRF. În aceste condiţii echipa ilfoveană a urcat pe locul 5, cu 39 de puncte.

 

Related posts