Favorite Sport 

Unirea Slobozia este în play-off și visează frumos

Unirea Slobozia a prins ultimul loc în play-off în Liga 2 și va juca 10 meciuri pentru a prinde locul de baraj de promovare în Liga 1.

Unirea Slobozia trebuia să câștige meciul cu Ripensia Timișoara și să spere la alte două rezultate favorabile în două meciuri pentru a prinde in-extremis un loc în primele 6 echipe din Liga 2.

Miracolul în care s-a sperat până în ultima clipă s-a produs și echipa antrenată de Adrian Mihalcea va juca pentru promovarea în Liga 2.

Victorie italiană fără gol primit, preferata antrenorului

Obligată să câștige, Unirea Slobozia s-a aruncat spre careul advers încă din primele minute dar a dat peste o apărare solidă și aglomerată.

Fără spații de pătrundere, pentru gazde a rămas doar soluția unor șuturi din afara careului care și-au ratat ținta, semnate de Afalna și de Cruceru.

Ieșiți cu bine din încercuire, oaspeții și-au procurat cinci cornere într-un interval de 25 minute dar centrările au fost pradă ușoară pentru defensiva Unirii.

În minutul 30, după un corner respins în față, Mustacă scapă cu doi adversari în spate, este faultat dar alege să strângă din dinți și să nu cadă pentru a-l lansa în extrema stângă pe tânărul Chirsto Bolohan.

Acesta ajunge până la limita careului mic de unde trimite inteligent pe sub portarul Rus și Unirea Slobozia deschide scorul.

Ripensia acuză șocul și până la finalul reprizei gazdele mai au două șanse foarte mari de marca.

Mai întâi, în minutul 40 Constantin Toma centrează de pe stânga până la Gulceac, atacantul reia spectaculos din semi-foarfecă însă mingea de duce puțin peste transversală.

Apoi, la o fază fixă de pe dreapta, mingea ajunge la limita careului la Florinel Ibrian, șut violent, minge deviată foarte puțin pe lângă bara laterală.

Fotbal cu gândul la celelalte meciuri

La pauză fotbaliștii lui Adrian Mihalcea au aflat că rezultatele din celelalte partide ale etapei le asigură ultimul loc în play-off și lucrul acesta s-a văzut pe teren în jumătatea a doua a partidei.

Unirea Slobozia își putea majora până în minutul 65 scorul dar șuturile trase plasat de la marginea careului de Afalna și de Bolohan au fost respinse cu greu în corner de portarul Ripensiei.

Gazdele trec încet-încet la un joc de așteptare, fragmentat, la trecerea timpului iar minutele se scurg mai greu decât așteptau fotbaliștii, oficialii echipei dar și cei 1.200 spectatori din tribune.

Ibrian trimite periculos cu capul în minutul 85 la un corner executat de Toma iar oaspeții, în ciuda schimbărilor făcute, nu reușesc să dea prea mari emoții gazdelor.

Imediat după fluierul final fotbaliștii se strâng ciorchine în jurul unui telefon în așteptarea rezultatelor finale și în 30 de secunde tot stadionul erupe de fericire.

Unirea Slobozia câștigă cu Ripensia Timișoara și se califică în play-off în Liga 2! (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECI!)

UNIREA SLOBOZIA: Poiană – Ibrian, Dinu, Perju, Toma, Coadă, Cruceru, Mustacă, Bolohan, Afalna, Gulceac. Au mai jucat: Gherghiceanu, Greu, Lazăr, Trașcu, Dorobanțu. Antrenor: Adrian Mihalcea.

RIPENSIA TIMIȘOARA: Rus – Struzu, Rogac, Ene, Ivancevic, Mitrov, Fridich, Călin, Gavra, Stoi, Gladun. Au mai jucat: Matiș, Vidrășan, Golda, Macrițchii, Stoica. Antrenor: Florin Fabian.

Related posts