Agricultură Favorite Politică 

Costin Telehuz este secretar de stat la Agricultură. PNL face pace cu PSD!

Costin Telehuz a fost numit secretar de stat în Ministerul Agriculturii și astfel PNL își pune un om într-o funcție vizată și de PSD.

Costin Telehuz este secretar de stat la Agricultură, a anunțat Dragoș Soare, președintele PNL Ialomița, printr-o postare pe Facebook.

Propunerea făcută de PNL Ialomița încă din luna ianuarie s-a concretizat printr-o numire după ce premierul Nicolae Ciucă a semnat în această săptămână decretul de numire în funcția de secretar de stat.

Patru secretari de stat la Agricultură. PSD Ialomița îl vrea pe-al cincilea

Alături de Costin Telehuz, în Ministerul Agriculturii mai sunt încă trei secretari de stat. Este vorba de Sorin Moise (PSD), Gheorghe Simion (PNL) și Antal Szabolcs Barbasi (UDMR).

În așteptare se mai află un alt secretar de stat, propunere a organizației PSD Ialomița. Este vorba de Iulian Bucur, anunță președintele PNL Ialomița.

Acesta ar urma să îi ia locul lui Cristian Corlău, cel pe care PSD Ialomița l-a susținut pentru funcția de secretar la Agricultură chiar în locul lui Telehuz, motiv de dihonie între organizațiile județene PSD și PNL.

Din câte se pare, Corlău a fost scos din schemă de o problemă din trecut ce nu i-ar fi permis să ocupe această funcție de demnitate publică.

În cele din urmă, tot răul a fost spre binele păcii politice județene dintre PNL și PSD: Corlău nu a mai fost numit, PSD va da alt om în locul lui iar Telehuz a fost numit în locul unui secretar de stat susținut de organizația PNL Călărași.

Costin Telehuz promite loialitate fermierilor

Costin Telehuz are 41 de ani, este din Ialomița, este absolvent al Liceului „Alexandru Ioan Cuza” din Slobozia și absolvent al Facultății de agricultură din cadrul USAMV, promoția 2004.

Fost președinte al organizației de tineret PNL Ialomița, Telehuz a ales în ultimii ani să se dedice afacerii agricole pe care o deține iar la nivel politic activează ca simplu membru de partid.

Costin Telehuz se implică activ și în activitatea asociativă a fermierilor. El a fost mai întâi membru în Consiliul Director, apoi vicepreședinte iar în anul 2019 a fost ales președinte al Asociației Cultivatorilor de Cereale și Plante Tehnice Ialomița, structură ce și-a desemnat de curând o altă conducere.

Related posts