Favorite Sport 

Unirea Slobozia este invincibilă în Liga 2 după ce a cucerit și reduta Steaua București

Unirea Slobozia s-a impus la limită, scor 1 – 0, și rămâne singura echipă din liga secundă care nu a cunoscut până acum înfrângerea.

Unirea Slobozia își păstrează invincibilitatea în Liga 2, campionat pe care-l conduce din postura de lider, cu 24 de puncte acumulate în 10 etape.

Steaua București este ultima victimă a trupei antrenate de Adrian Mihalcea, echipă care arată că atunci când ambiția și seriozitatea antrenorului se transmit la fotbaliști o promovare în Liga Națională nu mai arată ca un obiectiv imposibil de atins.

Bara salvează Steaua în prima repriză

Steaua a început sus meciul, încercând astfel să țină jocul departe de propriul careu. Cu o posesie ceva mai bună în treimea neutră, oaspeții au încercat vigilența portarului însă șutul previzibil al lui Chipirliu nu avea cum să-l surprindă pe Rusu.

Unirea Slobozia a replicat cu mingi aruncate la bătaie în centrul careului iar Steaua are primele emoții în minutul 12, centrare din stânga Vlăsceanu, atacantul Zukanovic se înalță peste adversar și trimite periculos cu capul, portarul Frînculescu scoate greu în lateral.

Planurile tactice ale lui Adrian Mihalcea sunt date peste cap la mijlocul reprizei, fundașul Ionuț Dinu se accidentează și este înlocuit cu Lazăr.

În minutul 25 se consumă cea mai mare ocazie a primei părți, semnată de Unirea Slobozia. Corner executat de Toma, mingea ajunge la Pospielov care reia cu capul din 5 metri, portarul respinge în bara din stânga sa și Zukanovic trimite mingea puțin pe lângă poartă.

Până la odihnă, ofensiv a mai fost de notat o acțiune a oaspeților, Chipirliu urmărește o minge în zona centrală, trage din întoarcere de la 20 metri însă Rusu este la post, plonjează și prinde mingea.

Mutările decisive ale lui Adrian Mihalcea au decis meciul

Doi jucători trimiși pe teren în partea secundă aveau să semneze golul înscris de Unirea Slobozia în minutul 68. Tânărul Dorobanțu îl deposedează pe Dobrescu, pătrunde pe dreapta și trimite o centrarea prin fața porții care-l găsește pe Serge Ekollo (foto) nemarcat și care trimite din doi metri în poartă.

Autorul golului își spală astfel păcatele unei ratări avute cu doar cinci minute înainte, atunci când rămâne singur cu portarul dar îl ia la țintă cu un șut de la 11 metri, poziție centrală.

Unirea Slobozia trece apoi la un joc organizat pe faza defensivă iar oaspeții încearcă în zadar să străpungă defensiva exactă a adversarilor.

În minutul 73, la o minge trimisă înalt de pe dreapta Boiciuc pune capul dar mingea este respinsă în corner de Pospielov.

Trei minute mai târziu, Steua București are ultima șansă de egalare, Mancuso centrează din lovitură liberă de pe stânga, Chipirliu se demarcă la bara a doua, scapă de marcajul incomod al lui Lazăr dar trimite cu capul peste transversală de la 2 metri.

Unirea Slobozia se impune cu 1 – 0 și păstrează cifra 0 în dreptul înfrângerilor în Liga 2 și după etapa a zecea, cu un bilanț istoric: șapte victorii și trei remize.

DĂ CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!

Pentru trupa lui Adrian Mihalcea urmează o deplasare la Slatina, echipă de pe locul 15, partidă programată luni, 30 octombrie, de la ora 15.30.

UNIREA Slobozia: Rusu – Ibrian, Dinu, Pospielov, Toma, Pacionel, Coadă, Aioanei, Atanase, Vlăsceanu, Zukanovic. Au mai jucat: Lazăr, Dorobanțu, Ekollo, Cojocari, Șandru. Antrenor principal: Adrian Mihalcea.

STEAUA București: Frînculescu – Vîrtej, Beța, Ilie, Sierra, Raicu, Drăghici, Mancuso, Dobrescu, Chunchukov, Chipirliu. Au mai jucat: Boiciuc, Matei, Maftei, Bărbulescu, Buziuc. Antrenor principal: Daniel Oprița.

Related posts