Sport 

UNIREA SLOBOZIA – FCSB II 5 – 2: FCSB II şi-a vândut din nou scump pielea la Slobozia

ECHILIBRU. Puştii vicecampionilor României s-au luptat pentru a pleca măcar cu un punct din meciul cu Unirea Slobozia dar au capotat în ultimele minute şi au pierdut la trei goluri.

Unirea Slobozia – FCSB II a fost în tur un meci spectaculos, cu zece goluri, şapte în partea a doua a meciului. La fel de disputat a fost şi returul de sâmbătă, de pe stadionul municipal „1 Mai” populat mai vârtos ca niciodată în acest retur cu cel puţin 700 de spectatori. Şi care a fost mai neinspirat şi a întârziat un sfert de ceas a avut serios de pierdut, a ratat trei dintre goluri!

Patru goluri în primele 18 minute!

Meciul a început fără perioada de tatonare, cu gazdele primele la minge, decise să marcheze repede pentru a-şi face meciul uşor. Datori în acest retur, fotbaliştii lui Enache Costea reuşesc în minutul 8 să deschidă scorul: căpitanul Constantin Toma, din nou în poftă teribilă de joc, este faultat în careu şi tot el execută cu sânge rece lovitura de la 11 metri, cu un şut în direcţia opusă plonjonului portarului.

Bucuria este generală şi deja se fac pariuri pe cât de repede va încasa FCSB II golul al doilea. Stupoare, însă, oaspeţii marchează după doar două minute, Laurenţiu Ardeleanu este lăsat nepermis de liber şi de la 25 metri trage direct în vinclul porţii!

Gazdele nu apucă să se dezmeticească pentru că în minutul 14 fundaşul Adrian Gherasim vinde prea uşor o minge la centrul terenului. Emilian Pacionel recuperează şi-şi încearcă norocul cu un şut de la peste 30 metri care-l prinde pe picior greşit pe Leo Dobre şi oaspeţii răstoarnă tabela în favoarea lor!

„Ţâcă” Toma sună adunarea şi Unirea se aruncă spre careul advers. Era minutul 18 când Mihăiţă Năstase se lansează în viteză spre poarta celor de la FCSB II şi este faultat la o palmă de careu. Lovitura liberă este executată perfect de Toma care pune mingea imparabil la încheietura barelor.

Epuizaţi de efort, fotbaliştii celor două echipe aleg să-şi tragă sufletul şi să joace mai prudent pe faza de apărare iar până la pauză rămâne de consemnat doar acţiunea lui Gherasim, trei driblinguri consecutive, şut din poziţie centrală singur cu portarul Ducan dar acesta scoate în corner.

Mutări câştigătoare în repriza secundă

Unirea se întoarce în ofensivă după odihnă şi după doar şapte minute atacantul Nelu Bucă îl deschide inspirat pe Mihăiţă Năstase iar acesta şutează din prima la rădăcina barei şi-l lasă pe Ducan spectator.

Antrenorul Enache Costea înţelege că a avut un om în minus în compartimentul median în prima repriză şi-l scoate pe Milotin din teren pentru a-i face loc mult mai incisivului Florin Bălan. 

FCSB II nu mai are consistenţă în joc, lipsesc fazele create şi singurele două şanse de egalare sunt semnate de acelaşi Ardeleanu, şuturi în forţă care-l întind serios pe Leo Dobre.

Şi la poarta adversă şutul din afara careului rămâne arma de atac folosită dar de fiecare dată mingea zboară în înaltul cerului trimisă, pe rând, de Adăscăliţei, Năstase şi Bucă.

Zarurile sunt definitiv aruncate în penultimul minut: corner FCSB II, minge recuperată, lansare în adâncime Năstase, sprint şi fault în careu şi din nou lovitură de pedeapsă. Adrian Răduca ţine să şteargă cu o „scăriţă” pentru public meciurile mai slabe din ultima perioadă şi Unirea Slobozia răsuflă uşurată.

Ba chiar mai are timp să se mai bucure încă o dată, în ultimul minut al prelungirilor, atunci când Marian Şerban, abia trimis pe teren, arată că are sânge rece de atacant şi îl execută sec pe nefericitul Răzvan Ducan.

Unirea Slobozia câştigă cu 5 – 2 şi rămâne pe locul doi la şapte puncte în spatele Rapidului Bucureşti. Următorul meci îl va disputa marţi în deplasate, cu Sportul Chişcani, pentru ca sâmbătă să revină pe teren propriu împotriva CS Făurei. (VEZI AICI GALERIE FOTO DE LA MECI!) 

UNIREA Slobozia: Dobre, Ene, Suciu, Ibrian, Gherasim, Milotin, Teodorescu, Toma, Răduca, Năstase, Bucă. Au mai jucat: Bălan, Adăscăliţei, Lemnaru, Şerban. Antrenor: Enache Costea.

FCSB II Bucureşti: Ducan, Bodea, Ardelean, Băciuţ, Lixandru, Zamfir, Arnold, Tudose, Cană, Prasacu, Pacionel. Au mai jucat: Gavrilă, Enache, Teleru, Dobrai. Antrenor: Alin Dumitru.

Related posts