Sport 

FOTBAL, UNIREA SLOBOZIA – FCSB II, SÂMBĂTĂ, 6 APRILIE, ORA 17.00: Ionuţ Ene: „Nu mi-a plăcut să fiu rezervă şi vreau să rămân titular!”

INTERVIU. Tânărul fundaş dreapta şi-a reintrat în ritm după ce în prima etapă a returului a fost rezervă. Serios şi muncitor, Ene este sincer cu el şi consideră că este la doar 60 – 70% din capacitatea sa maximă.

Ionuţ Ene a fost unul dintre cei mai buni fotbalişti de la Unirea Slobozia în ultimele meciuri din campionat. Ambiţios şi dispus la efort fizic prelungit, extrem de aprig atunci când vrea să stopeze atacurile adversarilor, Ene urcă de multe ori în bandă dar încă mai mare de lucrat la centrări. Ştie acest lucru şi mai ştie că dacă vrea să fie titular trebuie să tragă cu dinţii atât la antrenamente cât, mai ales, în meciurile oficiale.

Ionuţ, eşti unul dintre răciţii echipei, crezi că eşti apt de joc pentru meciul cu FCSB II?

Fizic mă simt bine, am problema cu răceala dar încerc să mă pun pe picioare cu pastile şi să fiu pe teren gata să ajut echipa în meciul cu FCSB.

„La Modelu nu am fost titular şi asta mi-a dat de gândit, mi-am dat seama că dacă o las mai moale va fi greu să mai intru în echipă. Vreau să aduc un aport mai mare în ofensivă, să dau centrări mai multe şi mai precise. Pot spune că sunt mulţumit 60 – 70% de randamentul meu.” (IONUŢ ENE, UNIREA Slobozia)

Ai avut evoluţii bune spre foarte bune în ultimele meciuri. Care este secretul?

Nu este niciun secret, este vorba doar de pregătire, am tras bine la antrenamente şi domnul antrenor a avut încredere în mine şi m-a trimis să joc. În prima etapă, la Modelu, nu am fost titular şi asta mi-a dat de gândit, mi-am dat seama că dacă o las mai moale va fi greu să mai intru în echipă.

Eşti mulţumit de tine sau se poate şi mai mult?

Sper să nu-mi mai pierd locul de titular dar totul depinde de domnul antrenor. Eu mă pregătesc cât de bine pot, alerg şi vreau să aduc un aport mai mare în ofensivă, să dau centrări mai multe şi mai precise. Pot spune că sunt mulţumit 60 – 70% de randamentul meu.

Cum a văzut fundaşul Ionuţ Ene meciurile din retur­?

Am început slab, am pierdut cu Modelu şi cu Progresul Spartac dar mă bucur că am reuşit să câştigăm acasă cu Popeşti Leordeni chiar dacă ne-a fost greu, am tras cu dinţii să apărăm golul marcat de „Caramea” după eliminarea lui Năstase. Ne bucurăm că am urcat pe locul 2 şi nu mai vrem să mai coborâm până la finalul campionatului.

De coborât nu mai vreţi dar la urcat în clasament vă mai gândiţi?

Noi tragem în continuare să câştigăm fiecare meci şi dacă se poate să încurcăm Rapid Bucureşti nu ne-ar părea rău, dimpotrivă. Este greu dar nu imposibil.

După un meci cu multe goluri în tur cum crezi că va fi acum cu FCSB II?

Sunt mulţi jucători tineri dar vom avea un meci greu, vor da totul pentru a impresiona antrenorii şi a intra în vederile primei echipe. Şi noi vom da totul pentru că nu avem în gând decât victoria. Ei sunt învăţaţi pe teren sintetic, acum vin pe iarbă unde suntem noi avantajaţi. Sper să câştigăm mai uşor şi mai clar decât am făcut-o campionatul trecut.

 

Related posts