Sport 

Unirea Slobozia începe cu rezultat pozitiv lupta pentru supraviețuire în Liga 2

Unirea Slobozia a încheiat la egalitate meciul din deplasare cu Concordia Chiajna după ce a deschis scorul.

Unirea Slobozia a obținut primul punct în cele șase meciuri cât șase finale pentru supraviețuirea în Liga 2.

Echipa lui Adrian Mihalcea a arătat mult mai bine decât în precedentele două partide, ambele pierdute la limită, 0 – 1 pe teren propriu cu Metaloglobus și 0 – 1 în deplasare cu Pandurii Târgu Jiu.

Cu mai multă concentrare la finalizare pe finalul partidei încheiate 1 – 1, echipa din Bărăgan se putea întoarce din deplasare cu trei puncte uriașe.

Chiar și așa, antrenorul principal a remarcat schimbarea în bine a atitudinii fotbaliștilor săi și privește cu optimism spre următoarea partidă, programată sâmbătă, 10 aprilie, pe teren propriu cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Concordia Chiajna, două ocazii foarte mari în prima repriză

Pe un teren sintetic care nu le este deloc pe plac, jucătorii Unirii au început curajos și în minutul 12 s-a consumat prima acțiune de atac importantă a partidei.

Ghiță se descurcă bine în flancul drept, centrează în centrul careului de unde Diarra, revenit în echipă după suspendarea primită după cartonașul roșu din meciul cu Metaloglobus, reia cu capul dar mingea este trimisă pe centrul porții și reținută de Chesneau.

Concordia are lucrată o singură fază de atac, cu lansări de urmărire din apărare ale lui Borța pentru Deac, cu pătrunderi frontale ale acestuia spre poarta lui Gurău.

În minutul 17 Borța urcă în atac pe dreapta, centrează la firul ierbii în fața careului mic, Llullaku împinge mingea din cădere spre poartă iar Gurău prinde fără emoții.

Două minute mai târziu, căpitanul Toma execută o lovitură liberă lateral stânga de la 25 metri, portarul iese și boxează iar Vasile Bogdan lobează mingea de la 20 metri, aceasta trecând la un metru peste transversală.

Deac dă mari emoții oaspeților în minutul 27 după ce pleacă din tușa dreaptă cu mingea la picior, traversează terenul și trage de la 18 metri la jumătate de metru de bara din dreapta.

Concordia Chiajna este mai prezentă în jumătatea adversă și a doua mare ocazie de deschidere a scorului are loc cu zece minute înainte de odihnă.

Borța îl lansează pentru a nu știu câta oară pe Deac, Gurău iese să închidă unghiul, jucătorul Concordiei dă mingea pe lângă el și banca Unirii răsuflă ușurată după ce mingea trece la o palmă de bară.

Unirea Slobozia, vioara întâi în repriza secundă

Unirea Slobozia vine de la cabine cu o abordare mai agresivă și reușește să împingă rapid jocul dincolo de linia de centru.

Vasile Bogdan (foto) ia o acțiune pe cont propriu în minutul 50, scapă de atacul unui adversar și trage de la 20 metri. Mingea este deviată suficient de mult pentru a face inutil plonjonul portarului Chesneau și Unirea conduce pe tabela de marcaj.

Adrian Mihalcea vrea să mențină jocul ofensiv și îl trimite pe teren pe Bogdan Danciu pentru a-l susține pe Constantin Toma pe flancul stâng, folosit de gazde pentru acțiunile de atac.

Apărarea Unirii se descurcă bine în minutul 65 când portarul Gurău scoate în corner mingea șutată cu sete de Deac dar nu mai are ce face cinci minute mai târziu.

Deac scapă pe dreapta, îl întoarce pe Toma și centrează paralel cu linia porții iar Herghelegiu, intrat la pauză pe teren, punctează pentru 1 – 1 împingând mingea în poartă din careul mic.

Unirea Slobozia nu dezarmează și pe teren apare și Chirst Afalna. Bogdan Danciu are un șut din unghi reținut de portar în minutul 75 pentru ca în minutul 80 „trasorul” expediat de el să fie boxat cu greu în față de portarul Concordiei.

Oaspeții au cu trei minute înainte de final ultima șansă mare de a marca golul victoriei: o acțiune colectivă de atac purtată pe zona centrală duce mingea la 10 metri de poartă la Afalna care este singur cu portarul dar trage pe lângă poartă! (Vezi AICI fotografii de la meci!)

Unirea Slobozia ajunge la 20 puncte, rămâne la 5 în spatele Concordiei Chiajna, echipă aflată pe ultimul loc de salvare directă de la retrogradare, și mai are nevoie de încă 5 rezultate pozitive pentru a spera că va continua și din toamnă în Liga 2.

CONCORDIA Chiajna: Chesneau – Borța, Marc, Ion, Cherecheș, Biceanu, Rosado, Llullaku, Cocoș, Ciucureanu, Deac. Au mai jucat: Herghelegiu, Piper, Younes, Alexe. Antrenor: Claudiu Niculescu.

UNIREA Slobozia: Gurău – Ghiță, Dinu, Ibrian, Toma, Vasile, Suciu, Moldovan, Adăscăliței, Diarra, Trucă. Au mai jucat: Danciu, Ciobanu, Ozkara, Afalna. Antrenor: Adrian Mihalcea.

Related posts