Sport 

Unirea Slobozia nu a fost depășită de echipele care luptă pentru promovarea în Liga 1

Unirea Slobozia a reușit să blocheze cele șase echipe care joacă în play-off-ul Ligii 2 cu promovarea pe masă.

Unirea Slobozia nu a fost depășită de echipele care luptă pentru promovarea în Liga 1.

Forța de grup a formației antrenate de Adrian Mihalcea a fost demonstrată în sezonul regular mai ales în meciurile cu echipele cu pretenții din Liga 2.

De fiecare dată, printr-o mobilizare exemplară, ambiție, dăruire, risipă de efort, auto-depășire și luptă până la ultimul fluier al arbitrului, Unirea a ieșit cu rezultat pozitiv de pe teren în fața celor 6 formații din play-off.

Unirea Slobozia, zece puncte din șase meciuri cu echipele puternice

FC U Craiova 1948, echipa de pe primul loc la finalul sezonului regular, a scos doar un punct în deplasarea de la Slobozia, scor 0 – 0.

Tot cu un punct s-a mulțumit și Dunărea Călărași pe terenul Unirii, meci spectaculos încheiat 2 – 2, cu două rânduri de lovituri de la 11 metri repetate.

CS Mioveni n-a reușit să marcheze la Slobozia, scor 0 – 0, iar Rapid București a plecat învinsă cu 2 – 1 într-un meci pe care „giuleștenii” l-au considerat câștigat înainte de a începe.

Din deplasarea de la Miercurea Ciuc Unirea Slobozia s-a întors cu trei puncte din meciul cu FK Csikszereda, scor 1 – 0, gol Gabriel Lazăr.

În fine, ASU Politehnica Timișoara a prins play-off-ul in-extremis și va juca pentru promovarea în Liga 1 după ce la Slobozia a remizat fără goluri.

Doar șase puncte în directele cu echipele aflate în grupa B de evitare a retrogradării

Mult mai săracă este zestrea singurei formații din Ialomița ce joacă în Liga 2 atunci când vine vorba de meciurile directe cu echipele situate de la locul 7 în jos.

Unirea Slobozia a strâns în sezonul regular 19 puncte. Dacă dăm la o parte cele 10 obținute cu echipele din play-off și pe cele trei din meciul de pe teren propriu cu Ripensia Timișoara (victorie cu 2 – 0), rămân doar șase puncte în confruntările cu echipele din grupa de play-out.

Cronologic, Unirea a pierdut cu 3 – 1 meciul din deplasare cu Concordia Chiajna, pe terenul căreia începe seria de șase finale pentru evitarea întoarcerii în Liga 3.

Prima victorie din deplasare a venit pe terenul formației CSM Reșița (scor 3 – 0) dar tot în deplasare, de data aceasta cu Viitorul Pandurii Târgu Jiu, Constantin Toma și compania au pierdut cu 3 – 1.

Petrolul Ploiești a administrat apoi o corecție cu 3 – 0 chiar pe Municipalul din Slobozia pentru ca în meciul de la Bacău, primul oficial din 2021, Unirea Slobozia să câștige fără drept de apel cu 2 – 0.

Din păcate entuziasmul începutului de an s-a stins subit și inexplicabil la Buzău, scor 0 – 2 în fața formației Gloria, colegă de suferință în grupa de salvare.

Una în care fotbaliștii lui Adrian Mihalcea trebuie să înțeleagă că trebuie să arate că valoarea reală este cea din meciurile cu echipele puternice din Liga 2 și nu cea din confruntările modeste și pe alocuri rușinoase cu echipele din jumătatea a doua a ierarhiei.

Sau, altfel spus, să arate că, într-adevăr, au promovat nu doar fotbalistic dar și valoric de la statutul de jucători într-o echipă bună în Liga 3, o ligă semi-amatoare, la fotbaliști de echipă meritorie în anticamera fotbalului mare din România, Liga 1.

Related posts